Een bankrekening in Luxemburg openen

Een bankrekening in Luxemburg openen Luxemburg gold sinds jaar en dag als het Mekka voor buitenlandse belastingbetalers die vluchtten voor de fiscus. De keuze aan banken is er relatief groot. Maar in hoeverre verschillen de banken van elkaar en welke bank moet men kiezen als men als Nederlander een bankrekening wil openen in Luxemburg?

Waarom sparen of beleggen in Luxemburg?

Voor veel Nederlanders was sparen of beleggen in Luxemburg aantrekkelijk vanwege het strengere bankgeheim in vergelijking met andere landen. Mensen zagen hun belangen in Luxemburg beter beschermd dan in eigen land, waar bankrekeningen en inkomsten veel beter worden gecontroleerd door de belastingdienst en de overheid.

Luxemburg land van banken bij uitstek

Het groothertogdom Luxemburg is bij uitstek een land van banken. Meer dan 220 verschillende banken kan de consument in dit ministaatje vinden en niet minder dan 10% van de bevolking is er werkzaam in de bankensector.

Het is dan ook geen enkel probleem voor Nederlanders om een geschikte bank in Luxemburg te vinden. De Luxemburgse banken bieden het normaal gebruikelijke spectrum aan financiële diensten, van beleggen en verzekeringen tot kredieten, zowel voor particuliere als voor zakelijke klanten.

De juiste bank in Luxemburg vinden

Feitelijk is er niet één bank die bezoekers niet in Luxemburg zullen aantreffen. Het is dus ook een optie om gewoon uw eigen huisbank in Luxemburg op te zoeken. In hoeverre dat een goed idee is, is afhankelijk van wat u wenst van de bank en naar welk financieel product uw interesse uitgaat. De voorwaarden van banken in Luxemburg kunnen aanzienlijk verschillen van die van banken in Nederland.

Drie banken behoren in Luxemburg tot de absolute top:
  • Banque Générale du Luxembourg;
  • Banque du Luxembourg;
  • Banque & Caisse d'Epargne de l'Etat (BCEF).

Daarnaast vindt men er natuurlijk zoals hiervoor reeds vermeld, nog veel meer banken zoals ABN-Amro, ING-bank, BNP Paribas, Wüstenrot Bausparkasse, Credit Agricole Luxembourg, enz.

Klant worden in Luxemburg

Als u geen speciale reden heeft om een bankrekening te openen in Luxemburg, kunt u daar beter maar van afzien want banken in Luxemburg laten zich voor hun service zeer goed betalen. Voor een eenvoudige bankrekening zonder veel franje moet men jaarlijks gemiddeld tussen de 100 en 200 euro aan kosten betalen.

En daarvoor krijgt men niet meer dan de normaal gebruikelijke faciliteiten zoals:

Banken in Luxemburg rekenen bovendien voor elke transactie of service kosten. Kosteloze overboekingen bijvoorbeeld, zijn er niet mogelijk. Wie liever zijn kosten wat in de hand wil houden, kan maar beter naar een andere betaalwijze omzien.

Wilt u dus alleen voor de schone schijn een bankrekening in Luxemburg openen, dan moet u dat eerst maar eens goed overleggen. Geld het raam uitgooien kan ook op minder gecompliceerde wijze. Natuurlijk zijn er ook mensen die goede redenen hebben om over een bankrekening in Luxemburg te beschikken, bijvoorbeeld, pendelaars en forenzen die in Luxemburg werken.
© 2012 - 2024 Serkozy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld sparen in vreemde valutaGeld sparen in vreemde valutaVeel mensen willen geld sparen in een vreemde valuta. Het kan een aantrekkelijke manier zijn van beleggen of u in te dek…
Bankrekening openen in PortugalBankrekening openen in PortugalVeel Nederlanders wonen in Portugal of hebben er een vakantiewoning. In dat geval kan het verstandig zijn om een bankrek…
Bankrekening openen in NoorwegenEr zijn relatief veel Nederlanders die in Noorwegen wonen of daar zaken doen. In dat geval is het handig om een bankreke…
Bankrekening openen in ThailandBankrekening openen in ThailandHet is relatief eenvoudig om een bankrekening te openen bij een Thaise bank. Dat kunt u meestal al doen door een Thais b…

Transactietax: belasting op financiële transactiesTransactietax: belasting op financiële transactiesTransactietax, een concept dat in 2012 door de Europese commissie werd gepresenteerd. De voorgenomen transactietax, ook…
Huis in nalatenschap, gelijk afrekenen met Belastingdienst?Huis in nalatenschap, gelijk afrekenen met Belastingdienst?Indien u een huis verkrijgt in een nalatenschap, kunt u in de situatie terecht komen dat het huis nog niet verkocht is,…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Geralt, Pixabay
Serkozy (1.241 artikelen)
Laatste update: 31-07-2012
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Belasting
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.