WK Brazilië – de kapsels van de voetballers

WK Brazilië – de kapsels van de voetballers De voetballers die op het WK 2014 in Brazilië hun land vertegenwoordigen trappen niet alleen maar tegen een bal. Ze zijn ook uithangborden, vedettes, voorbeelden, eigenzinnige knapen en ijdeltuiten. De ijdeltuiterij laat zich zien in de kapsels, waarvoor sommige jongens hun eigen kapper laat overvliegen en zelfs in de pauze van een wedstrijd hun coupe laten bijwerken. De kapsels zijn niet alleen in vorm geknipte pruiken maar statements geworden en zijn een wapen in de strijd naar het kampioenschap.

De kuifjes en krullenbollen tijdens het WK


Onderscheidende haardossen in Brazilië

De tatoeage is ongekend populair op het voetbalveld. Net als de kleurige schoenen moet het de identiteit van de voetballer bevestigen. Maar als iedereen gaat opvallen valt niemand meer op, of valt juist de gewone jongen op omdat hij zo gewoon is. Er wordt heel wat afgepield met de haardossen van de mannen en het WK 2014 in Brazilië is een mooi groot podium om te schitteren. De krullenbollen en kuifjes weten zich verzekerd van een miljardenpubliek.

Opgeschoren nekken van voetballers

Opgeschoren nekken, ingeschoren figuren, korte hanenkammen, kuifjes, gemodelleerd haar waarvan iedere haar op zijn plek blijft zitten, dreadlocks, geblondeerde haren, vlechten, haarbanden en kaal geschoren koppen. Alles komt voorbij op de voetbalvelden. Een trend om meer dan gewoon aandacht aan de haardracht te besteden in ingezet en voor het WK in Brazilië enthousiast door velen omarmd. Voor het oog van de supporters in de stadions, maar vooral voor het oog van de camer’s die tot op de afzonderlijke haar kunnen inzoomen op de vedetten, willen de mannen goed voor de dag komen. De meeste voetballers doen dat op verzorgde wijze en sommigen slaan door en maken van zichzelf een excentriek uithangbord. Het levert legendarische kapsels op die ongetwijfeld navolging vinden bij de jongens die op het veldje om de hoek een balletje trappen.

Coole kapsels en de mohawk

Als je haar maar goed zit. Daar maken vele voetballers zich tijdens het WK in Brazilië druk om. Meer dan voorheen speelt de schaar een rol van betekenis. Hun tatoeages tot achter de oren en een flitsend kapsel moet helpen in hun strijd naar de WK-trofee. Het uiterlijk speelt mee om indruk te maken op de tegenstander. Een cool kapsel helpt daarbij. De mohawk is trend.

Andrea Pirlo

Andrea Pirlo uit Italië draagt zijn lokken lang. Hij houdt van zijn natuurlijke bruine kleur en laat die ongeverfd.

Arturo Vidal

Arturo Vidal uit Chili doet mee met de scheertrend en liet al eens strepen en sterretjes en andere vormen in zijn korte haar scheren. Tijdens het WK in Brazilië draagt hij een kleine hanenkam en heeft de zijkanten van zijn hoofd laten opscheren. De ijdeltuit heeft zelfs zijn rechterwenkbrauw meegenomen in het haarontwerp: daar zijn twee streepjes in geschoren.

Bacary Sagna

Bacary Sagna uit Frankrijk kennen we als de voetballer met de kleine rastavlechtjes. De geblondeerde en vlechtjes van de Fransman kregen de mooie benaming ’het gouden gordijn.’ Ze spruiten voort uit een weddenschap. Zijn vader betaalde de kappersrekening en sindsdien draagt hij niet anders. Zijn multi-gekleurde opvallende vlechten zijn z’n handelsmerk geworden.

Daniel Alves

Daniel Alves uit Brazilië draagt zijn haar over het algemeen kort, maar tijdens het WK in Brazilië is de bleek eraan te pas gekomen. Zijn zwarte haar is lichtjes geblondeerd.

David Luiz

David Luiz van Brazilië heeft een prachtige bos bruine krullen, die hij los draagt.

DeAndre Yedlin

DeAndre Yedlin van de Verenigde Staten experimenteert veel met zijn haar. Hij laat er ook wel tribals in scheren en strepen in blonderen. In Brazilië draagt hij een tweekleurige mohawk.

Didier Drogba

Didier Drogba van Ivoorkust draagt zijn dos in een soort retro perm met in de nek een klein staartje.

Diego Forlan

Diego Forlan van Uruguay heeft een blonde krullenbol. Het is zijn handelsmerk. Meestal gebruikt hij een haarband om de lokken in toom te houden.

Djibril Cissé

Djibril Cissé uit Frankrijk doet het zelf. Hij is de meester van het scheermes. Hij doet niet alleen zijn eigen kapsel, maar neemt ook teamgenoten onder het mes. Cissé heeft altijd witte strepen op zijn hoofd. Soms één streep, dan weer tien strepen. Hij draagt daarbij altijd een witte baard en/of snor.

Charles Itandje

Charles Itandje uit Kameroen laat graag de kapper opdraven. Elke keer komt hij met wat anders. Hij houdt van opgeschoren modelletjes of een helemaal kaal geschoren hoofd.
Tijdens de WK-wedstrijden in Brazilië draagt de doelman een lang baardje en een klein balkje haar over zijn hoofd.

Ciro Immobile

Ciro Immobile van Italië heeft een gestroomlijnde kuif. Het haar is aan de zijkanten zeer kort met een kuif die omhoog steekt.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo uit Portugal is gek op zijn kapper. Hij heeft zich al verschillende coupes laten aanmeten, die variëren van middellang lokken tot highlights en hanenkam. Ronaldo nam hairstylist Miguel Siero van Sile Peluqueros in Madrid in de arm om zijn kuifjes te verzorgen. Hij maakte kapsels die tot iconische looks van de aanvoerder van Portugal zijn uitgegroeid. Zijn scherp geschoren nek met kuif is een voorbeeld geworden voor vele mannen.

Tijdens het WK in Brazilië draagt de Portugees zijn haar met opgeschoren zijkanten, waar een zigzaglijn in geschoren is. Deze lijn symboliseert het litteken van een jongetje dat een hersenoperatie moest ondergaan. Hij wil dat jongetje en de kinderen die in eenzelfde situatie verkeren een hart onder de riem steken door ook zo’n ‘litteken’ te dragen. Eerder doneerde Ronaldo al tienduizenden euro’s om het jongetje te kunnen behandelen.

Dominic Oduro

Dominic Oduro van Ghana vierde in 2013 een doelpunt door naar de achterlijn te sprinten waar een pizzabezorger klaarstond met een doos en een hap van een pizzapunt naar binnen te werken. Tijdens het WK in Brazilië liet hij zijn haar kappen in 'pizza-stijl.’

Gerard Piqué

Gerard Piqué van Spanje draagt stekeltjeshaar dat net lang genoeg is om een zijscheiding te laten vallen. Het is een zeer populaire look.

Gervinho

Gervinho uit Ivoorkust draagt rastavlechten, die hij in bedwang houdt met een haarband. De voetballer heeft een bijzonder hoge haarinplant, waardoor hij een enorm groot voorhoofd lijkt te hebben. De scheiding tot aan zijn kruin is zijns ondanks zijn handelsmerk geworden. In Brazilië houdt hij zijn haar in bedewang door een haarband.

Jack Wilshere

Jack Wilshere uit Engeland draagt zijn haar kort en zo dat het naar één kant valt. Het is een verfijnde coupe die populair is onder de voetbalkapsels.

Keisuke Honda

Keisuke Honda van Japan draagt een geblondeerde hanenkam die in Japan is uitgegroeid tot een trend.

Kyle Beckerman

Kyle Beckerman van de Verenigde Staten draagt dreadlocks en ze passen hem perfect.

Mario Balotelli

Mario Balotelli uit Italië houdt van afwisseling. De ene keer draagt hij het blond, dan weer met een hanenkammetje of ingeschoren figuren. Balotelli houdt er wel van. Tijdens het WK in Brazilië draagt hij een opgeschoren kapsel met een minuscule hanenkam.

Marouane Fellaini

Marouane Fellaini uit België onderscheidt zich met zijn wilde bos haar. Zijn rastabos is soms kort en dan weer lang en ingevlochten. Soms haalt hij een stunt uit met zijn kapsel, zoals in 2013. Een professionele stylist mocht zijn haar verzilveren. Het was een gebaar en bedankje aan zijn fans die geld hadden ingezameld voor een liefdadigheidsinstelling van FC Everton.

Neymar

Neymar uit Brazilië is gek op opscheren en soms draagt hij een hanenkam. Hij heeft krullend haar en hij maakt zijn krullen steil. De Braziliaan is voor het WK in zijn land gevallen voor de blondeertrend en draagt zijn wilde lokken deels blond. Het is daardoor een kunstzinnig kapsel met reliëf geworden.

Olivier Giroud

Olivier Giroud uit Frankrijk houdt van een gepolijste look. Hij laat zijn haar aan de zijkanten en achterkant heel kort knippen en heeft het op de bovenkant iets langer voor wat volume. Giroud is trendsetter onder de voetballers en bij celebs.

Paul Pogba

Paul Pogba uit Frankrijk experimenteert volop met zijn haar. Of het nu een hanenkam, blonde dos of een coupe met opgeschoren strepen is, hij vindt elke keer wel weer een kapper die iets moois van zijn hoofd maakt. Tijdens het WK in Brazilië is zijn haar kort en deels geblondeerd. Het heeft iets weg van de vacht van een wild beest.

Raul Meireles

Raul Meireles uit Portugal is gek op kapselvariaties. Hij heeft al heel wat op zijn hoofd gehad. De Portugees varieert van kort naar lang, van hanenkam naar opgeschoren. Tijdens het WK in Brazilië koos hij voor een korte hanenkam met daarnaast aan weerszijden een kaal hoofd. Daaronder prijkt een enorme baard.

Serey Die

Serey Die uit Ivoorkust houdt wel van een kapselexperiment. Soms draagt hij korte rastavlechtjes en dan weer heeft hij twee opgeschoren strepen over zijn hoofdhuid. In Brazilië valt hij op door een korte geblondeerde hanenkam. De rest van het hoofdhaar is gemillimeterd. De bleke hanenkamp valt daardoor extra op en moet de tegenstander imponeren.

Sergio Agüero

Sergio Agüero van Argentinië draagt een keurig verzorgde coupe. Het lijkt op het kapsel van Wilhere, maar dan is het aan de bovenkant wat langer. Dat stylet wat beter.

Haar van mannen

Het haar van mannen groeit sneller dan dat van vrouwen. Het haar van jonge mannen is bovendien dikker en stabieler. Die haareigenschappen zorgen ervoor dat mannen snel van coupe kunnen wisselen en zich mooie kapsels kunnen laten aanmeten. Het kan kort en lang, zakelijk en informeel, sluik of krullend, met gel of puur natuur. Hoofden kunnen ook gemillimeterd of zelf glad geschoren.

Alles is mogelijk, als het er maar netjes uitziet en past bij je persoonlijkheid. Voetballers hebben de kapper ontdekt en het kapsel als wapen in de strijd of dracht ter onderscheiding.

Haarverzorging

Wil het kapsel goed zitten dan moet het mannenhaar verzorgd worden met liefde en aandacht. Haren wassen met douchegel is uit den bozen, omdat het een uitdrogend effect heeft. Voor elk type mannenhaar staat wel een type shampoo in het schap.
Een volle shampoo is er voor dik golvend haar. Voor wie dagelijks z’n haar moet wassen is er shampoo voor normaal haar. Verzorgd mannenhaar krijgt dan de nodige glans. Shampoo verzwaart het haar niet en het is goed voor de hoofdhuid.

Lees verder

© 2014 - 2024 Piejet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Top 10 best betaalde voetballers ter wereld (2020)Top 10 best betaalde voetballers ter wereld (2020)De top tien best betaalde voetballers hebben vooral veel te danken aan megacontracten met sponsors als Nike, Puma en Adi…
De top tien beste voetballers uit de 21e eeuwDe top tien beste voetballers uit de 21e eeuwTegen het einde van het jaar 2019 blikten menig voetbalkrant en -tijdschrift terug op het tweede decennium van de 21e ee…
WK voetbal 2002Voor het eerst in de geschiedenis werd het WK georganiseerd door 2 landen, en ook nog eens 2 landen buiten de VS of Euro…

NIjmeegse vierdaagse voorbereidingIedereen wil aan het eind van de Nijmeegse vierdaagse natuurlijk zijn Vierdaagsekruis in ontvangst kunnen nemen. 30, 40…
Strakke buik met de 30 day ab challengeStrakke buik met de 30 day ab challengeWil jij een strakke buik krijgen in dertig dagen tijd, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan kan de 30 day a…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: WK Braziliê logo
  • http://www.spitsnieuws.nl/archives/raar/2014/06/de-11-raarste-kapsels-van-het-wk-2014 geraadpleegd op 25 juni 2014
  • http://www.schwarzkopf.nl/sknl/nl/home/trendy_looks/kapsels_voor_mannen/kapsels_voor_trendy_mannen/kapsels_voor_trendy_mannen.html geraadpleegd op 25 juni 2014
  • http://www.wtf.nl/lijstjes/20389/11-legendarische-wk-kapsels.html geraadpleegd op 25 juni 2014
  • http://www.est eticamagazine.nl/nllooks/item/4463-top-20-favoriete-voetbalkapsels-van-estetica geraadpleegd op 25 juni 2014
  • http://jeugdjournaal.nl/item/663837-veel-bijzondere-kapsels-op-wk.html geraadpleegd op 25 juni 2014
  • http://www.caspersikkema.nl/cms/wp-content/S45C-113032609350.pdf geraadpleegd op 25 juni 2014
  • http://www.433.nl/#!/article/8801/De-10-idiootste-voetbalkapsels geraadpleegd op 25 juni 2014
  • http://www.wk.nl/item/12484/Video:-Kapsels-van-het-EK geraadpleegd op 25 juni 2014
  • http://www.spreadshirt.nl/voetbal-kapsels-t-shirts-C4408A25369520 geraadpleegd op 25 juni 2014
  • http://www.vi.nl/nieuws/woeste-alba-kapsel-ronaldo-en-costa-waxt-alonso.htm geraadpleegd op 25 juni 2014
  • http://www.ronaldo7.net/extra/haircut/cristiano-ronaldo-haircut-hairstyle.html geraadpleegd op 25 juni 2014
  • http://www.ad.nl/ad/nl/4562/Voetbal/article/detail/3677283/2014/06/23/Liveblog-Eindelijk-weten-we-het-geheim-van-Oranje-achter-5-3-2.dhtml geraadpleegd op 25 juni 2014
Piejet (1.232 artikelen)
Laatste update: 17-03-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 13
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.