Koolhydraatarm: Romige kip-kalkoengehakt ovenschotel

Koolhydraatarm: Romige kip-kalkoengehakt ovenschotel Als je van kaas houdt dan is dit recept echt iets voor jou. Met heerlijke ingrediënten zet je dan natuurlijk ook een heerlijke maaltijd op tafel! Een makkelijk en snel recept.

Koolhydraatarm: kip-kalkoengehaktschotel


Informatie

  • Thema: koolhydraatarm
  • Gerecht voor: 2 personen
  • Klaar in: 45 minuten
  • Bereiding: makkelijk
  • Soort gerecht: hoofdgerecht

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Wokpan
  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Silliconenkwast
  • Snijmes

Bereiding

Voorbereiding 20 minuten + 20-25 minuten in de oven

Ingrediënten

  • Scheutje olijfolie
  • 300 gr kipgehakt (AH)
  • 1 courgette
  • 50 gr (room)boter
  • 50 gr bloem / amandelmeel
  • 80 gr geraspte kaas
  • 150 ml melk / sojamelk
  • Peper

Bereiding

  • Doe de kip-kalkoengehakt in de wokpan en strooi er wat peper op. Dit kan zonder olie omdat de kip-kalkoengehakt van zichzelf al vettig is.
  • Snij de courgette in stukken
  • Doe een scheutje olijfolie in de koekenpan, laat het even warm worden, en doe de courgette stukjes in de koekenpan. Laat de stukjes courgette slinken
  • Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een kleine ovenschaal in met een scheutje olijfolie en doe de kip-kalkoengehakt in de ingevette ovenschaal
  • Doe bovenop de kip-kalkoengehakt de courgette
  • Smelt de (room)boter in de pan en mix daar de bloem/amandelmeel doorheen totdat de brokjes eruit zijn
  • Voeg 150 ml (soja)melk toe en de helft van de geraspte kaas en roer tot het een dikke kaassaus wordt
  • Door meer (soja)melk toe te voegen wordt de saus ook minder dik (dit is naar eigen wens)
  • Als je tevreden bent over de dikte van de kaassaus, giet je het op de courgette in de ovenschaal
  • Strooi als laatst de andere helft van de geraspte kaas over de kaassaus heen
  • Bak het gerecht 20 minuten in de oven


Variatietips

Het is ook mogelijk om een ander soort meel te gebruiken in plaats van bloem of amandelmeel. Ook de sojamelk of melk zijn te vervangen door een ander soort melk.

Houdbaarheid

Als je een portie overhoudt, kun je deze ook invriezen, of als je het binnen 3 dagen nog wilt eten kun je deze ook in de koelkast zetten. Indien je het invriest kun je deze maximaal 3 maanden bewaren.


Kosten

Ingrediënt Kosten per product Kosten per ingrediënt
Olijfolie (500 ml)€2,89€0,03
Kip-kalkoengehakt (300 gr)€2,50€2,50
Courgette€0,79€0,79
(Room)boter (125 gr)€0,75€0,30
Amandelmeel (500 gr)€9,99€0,99
Geraspte kaas (300 gr)€2,19€0,58
(Soja)melk (1 liter)€0,99€0,15
Kosten per product in totaal: €20,10
Kosten voor alle ingrediënten voor dit recept: €5,34

Voedingswaarde per portie

Voedingswaarde Per portie (2 personen)
Kcal730 kcal
Eiwit46 gr
Koolhydraten8,75 gr
Vet57,5 gr
Verzadigd vet8 gr

Lees verder

© 2014 - 2024 Rozanne, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bechamelsaus: Niet alleen voor lasagneBechamelsaus: Niet alleen voor lasagneIedereen kent bechamelsaus als onderdeel van lasagne. Veel mensen denken ook dat het heel moeilijk is om te maken en nog…
Pastitsio: een Griekse ovenschotel bereidenGrieks eten, waaronder de ovenschotel, is onder Nederlanders populair. Moussaka is de meest bekende ovenschotel waarbij…
Een snel en eenvoudig kerstmenuDe kerstdagen staan weer voor de deur. Veel mensen schieten hierbij gelijk in de stress. Want wat gaan we eten. Gaan we…
Chinese gerechten: zoetzure kip en zoetzure visChinese gerechten: zoetzure kip en zoetzure visZoetzure saus krijg je meestal bij Chinese afhaalgerechten. Een erg bekend gerecht met deze saus is de zoetzure kip. De…

Turkse köfte en knoflooksausTurkse köfte en knoflooksausKöfte is een bekend recept uit de Turkse keuken die tegenwoordig ook in Nederland zeer populair is. Köfte zijn Turkse ge…
Gezonde volkorenpasta met SugocasasausGezonde volkorenpasta met SugocasasausEen recept voor een gezonde pasta. Makkelijk en snel te bereiden. Het is niet heel koolhydraatarm maar als je dit recept…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Eigen foto
  • Voedingswaarde: 'Fatsecret'
Rozanne (218 artikelen)
Laatste update: 08-03-2015
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.