Ikea laminaat: kleuren en prijzen

Ikea laminaat: kleuren en prijzen De laminaatvloeren van Ikea staan bekend vanwege de degelijkheid en de eenvoudige wijze waarop het laminaat zelf kan worden gelegd. Ook zijn de laminaatvloeren van Ikea met recht zeer voordelig te noemen. De laminaatvloeren van Ikea zijn verkrijgbaar in de vier merknamen SLÄTTEN, TUNDRA, GOLV en PRÄRIE. Alle algemene informatie over Ikea laminaat is samengevat zoals de prijzen, de afmetingen en de verkrijgbare kleuren. Ook is informatie weergegeven over ondervloeren, plinten, afstandsblokjes, enzovoorts.

Inhoud


Ikea laminaat

De vloer die het meest voorkomt in de Nederlandse en Belgische huishoudens zijn vloeren van Ikea, om precies te zijn laminaatvloeren van Ikea. Het laminaat van Ikea blinkt vooral uit in lage prijzen, waardoor het ook voor huishoudens met een kleinere beurs geschikt is. Ondanks de gunstige prijzen hoef je niet bang te zijn voor slechte kwaliteit. Ikea laminaat staat namelijk bekend om de degelijkheid en de lange levensduur. Om dit te illustreren heeft Ikea in diverse winkels op drukke passages het eigen Ikea laminaat gelegd. Ondanks de duizenden bezoekers per dag die over het laminaat lopen blijft de vloer er goed uitzien. Het laminaat van Ikea betreft kliklaminaat. Dit betekent dat de planken eenvoudig in elkaar geklikt kunnen worden. De vloer hoeft dus niet gelijmd of geschroefd te worden.

SLÄTTEN laminaat

Het voordeligste Ikea laminaat is het SLÄTTEN laminaat. Per vierkante meter kost SLÄTTEN laminaat namelijk slechts € 4,49. Een verpakking bevat drie vierkante meter laminaat, waardoor de prijs per verpakking € 13,47 bedraagt. SLÄTTEN laminaat is slechts in één kleur te verkrijgen, namelijk in esdoornpatroon. De planken van SLÄTTEN laminaat zijn 130 centimeter lang, 19 centimeter breed en 6 millimeter dik. De laminaatvloer SLÄTTEN is niet geschikt om te worden gelegd in vochtige ruimtes. Voor ruimtes zoals de slaapkamer of de woonkamer is het laminaat zeer geschikt. Het laminaat kan gewoon over bestaande vloeren worden gelegd, behalve over dikke vloerbedekking vanwege de verende werking van dikke vloerbedekking.

TUNDRA laminaat

De meest bekende laminaat van Ikea zijn de laminaatvloeren van TUNDRA. De prijs is nog steeds zeer gunstig, namelijk € 5,99 per vierkante meter. Elke plank is 138 centimeter lang en 19 centimeter breed. Elke verpakking bevat negen planken TUNDRA laminaat, waardoor er per verpakking 2,39 vierkante meter laminaat kan worden gelegd. De prijs per verpakking bedraagt € 14,32. TUNDRA laminaat is verkrijgbaar in meerdere kleuren, namelijk in eikenpatroon, wit eikenpatroon en grenenpatroon (antiek patroon). TUNDRA laminaat is ook voor elke ruimte geschikt (behalve de vochtige ruimtes) en kan over bestaande vloeren (met uitzondering van dikke vloerbedekking) worden gelegd. Het laminaat van TUNDRA is tevens geschikt voor kamers waar veel zonlicht binnenvalt; het laminaat verbleekt namelijk niet in de zon.

PRÄRIE laminaat

Van PRÄRIE laminaat zijn er de meeste kleurvarianten, namelijk wit, grijs, eikenpatroon, eikenpatroon grijs, donkerbruin en esdoornpatroon. De kosten per vierkante meter PRÄRIE laminaat bedragen € 7,99. Per verpakking kost PRÄRIE laminaat € 17,98 (2,25 vierkante meter). Het laminaat van PRÄRIE heeft een gelamineerd oppervlak en is bestand tegen verkleuring door zonlicht. PRÄRIE laminaat is niet geschikt voor vochtige ruimtes, maar verder kan het overal eenvoudig worden toegepast.

GOLV laminaat

GOLV laminaat is verkrijgbaar in de kleurpatronen whitewash, grenen, bruine eiken en donkergrijze eiken. GOLV laminaat is de duurste Ikea laminaatvloer, per vierkante meter betaal je € 12,95. Een verpakking bevat 2,13 vierkante meter laminaat, waardoor de prijs per verpakking € 27,58 bedraagt. Ook de GOLV laminaatvloer is geschikt voor zonnige ruimtes. Een plank is 138 centimeter breed en 8 millimeter dik.

Ondervloeren NIVÅ

Om te zorgen voor een egale ondergrond, isolatie en om geluid te reduceren is het in veel gevallen noodzakelijk om een ondervloer te leggen voordat het laminaat wordt gelegd. Ikea brengt ondervloeren uit onder de naam NIVÅ.

NIVÅ vezelplaat

De NIVÅ vezelplaat is een ondervloer die bestaat uit vezelplaten met een dikte van 9 millimeter. De prijs bedraagt € 3,59 per vierkante meter en € 25,09 per verpakking.

NIVÅ folie

De voordeligere NIVÅ ondervloer bestaat uit folie die uitgerold kan worden. De folie bestaat uit 100 procent polyetheen en is 3 millimeter dik. De prijs bedraagt € 0,99 per vierkante meter en € 14,85 per verpakking (15 vierkante meter).

Plinten

Plinten voor de laminaatvloer zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen:
  • Plinten GOLV: verkrijgbaar in eikenpatroon donkerbruin
  • Plinten TUNDRA: verkrijgbaar in eikenpatroon en in wit
  • Plinten PRÄRIE: verkrijgbaar in donkerbruin en in esdoornpatroon

Overige toebehoren

Ikea verkoopt ook de overige aanverwante vloeronderdelen die nodig zijn voor de aanleg van een laminaatvloer. Voorbeelden hiervan zijn afstandsblokjes waarmee de vloer op de juiste afstand van de muren gelegd kan worden. Ook verkoopt Ikea afsluitlijsten, buismanchetten, egaliseringsstrippen en afsluitdoppen.

Lees verder

© 2014 - 2024 Advies-eb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Laminaat of parket? Drie argumentenLaminaat of parket is een lastige keuze. Een vloer is namelijk een van de meest bepalende factoren van je interieur. Vee…
Verschil tussen parket en laminaatIn dit artikel leest u over het verschil tussen laminaat en parket. Veel mensen hebben laminaat of parket op de vloer li…
Laminaat leggen in 5 stappen!Laminaat leggen is aantrekkelijk om meerdere redenen. Het is een mooie strakke vloer die weinig onderhoud vraagt. Lamina…
Welke soorten laminaat zijn er en wat is de beste kwaliteitWelke soorten laminaat zijn er en wat is de beste kwaliteitLaminaat is een van de populairste keuzes als vloerbedekking, maar toch weten weinig mensen wat laminaat precies is. Zoa…

Bespaar brandhout met de EcoFan kachelventilator!Het Canadese bedrijf Caframo heeft een zeer ingenieuze kachelventilator uitgevonden. Deze ventilator optimaliseert de wa…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Mastrminda, Pixabay
  • Woonwarenhuis Ikea, www.ikea.com
Advies-eb (275 artikelen)
Gepubliceerd: 28-12-2014
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Producten
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.