Brandnertal Oostenrijk - Skigebied voor de hele familie

Brandnertal Oostenrijk - Skigebied voor de hele familie Brandnertal in Oostenrijk is een skigebied met meer dan 53 kilometer aan pistes. Het dal bestaat uit de dorpen Brand en Bürserberg. Het Brandnertal is een overzichtelijk skigebied en daarom prima geschikt voor de familie. Daarnaast is het ook mogelijk om gebruikt te maken van het skigebied Montafon waardoor er in de regio meer dan 297 kilometer aan pistes te vinden is. Naast skiën kunnen wintersporters ook terecht in het Brandnertal voor andere activiteiten zoals langlaufen en sledetochten.

Skigebied Brandnertal

Het skigebied van het Brandnertal ligt in Oostenrijk op een hoogte tussen 900m en 2000m. Het skigebied is niet het grootste van Vorarlberg; er zijn in totaal ongeveer 53 kilometer aan pistes. Door de grootte van het skigebied is het ideaal voor gezinnen en beginnende wintersporters. Door de ligging van het gebied staat het Brandnertal bekend als een zonnige plaats. Het skigebied start bij het dalstation van Brand (1000m) vanuit dit station is het mogelijk om met de gondel naar 1400m te gaan. Hier kan men overstappen op de stoeltjes lift naar de top van de berg of de liftverbinding naar het skigebied van Bürserberg nemen. In het skigebied van Brand zijn ook enkele skiroutes voorhanden. Sinds het winterseizoen van 2015/16 is het ook mogelijk als men de 'Montafon Brandnertal Card' heeft om gebruik te maken van het skigebied in de regio Montafon. Gezamenlijk hebben deze twee regio's meer dan 297 kilometer aan piste.

Bürserberg

Het skigebied van Bürserberg is verbonden met dat van Brand. In het eerstgenoemde dorp zijn ook een aantal afdalingen die richting het dalstation van Bürserberg gaan. Terug naar het skigebied van Brand kan via de skibus of per ski(lift). De hoogste top van het skigebied Bürserberg is de Loischkopf (1860m). Wachttijden voor de liften komen bijna niet voor. Ook het begrip massatoerisme is hier vreemd. Op en rondom de pistes van het Brandnertal zijn voldoende eetgelegenheden te vinden.De sanitaire voorzieningen in het skigebied zijn voldoende voorhanden.

Brandnertal sneeuwzeker

Brandnertal in Oostenrijk is sneeuwzeker omdat meer dan 80 procent van de pistes voorzien zijn van sneeuwkanonnen.

Voorzieningen

In de dorpen Brand en Bürserberg zijn diverse restaurants te vinden waar men terecht kan voor een heerlijk diner. In het dorp kan men bijvoorbeeld ook terecht om heerlijk te gaan gourmetten. In het dorp zijn vijf verschillende sportwinkels te vinden zodat het huren van skimateriaal altijd mogelijk is. Daarnaast is het ook mogelijk om skimateriaal te huren aan de rand van de pistes.

Winteractiviteiten voor hele familie

Niet alleen skiërs of snowboarders voelen zich thuis in het Brandnertal. In de omgeving zijn naast het skiën of snowboarden ook verschillende andere winter activiteiten te ondernemen. Mede hierdoor is het Brandnertal een prima bestemming voor de hele familie.

Langlaufen Brandertal

Er zijn goede mogelijkheden om te langlaufen in het Brandnertal. In totaal heeft het Brandnertal meer dan twintig kilometer aan launglaufloipes in verschillende moeilijkheidsgraden.

Wandelen in Brandnertal

In het Brandnertal in Oostenrijk zijn verschillende wandelroutes uitgezet. Hier vindt je meer dan zestig kilometer aan wandelroutes die zijn uitgezet in de sneeuw. De wandelroutes variëren in lengte van drie tot en met negen kilometer met afwisselend hoogteverschil.

Hondensleetochten Brandnertal

In het Brandnertal kun je ook hondensleetochten maken. Met een aantal husky's heb je de mogelijkheid om, na een duidelijke instructie, een tocht te maken door het dal. Daarnaast kunnen ook kinderen in de leeftijd van vijf tot en met twaalf jaar hondensleetochten maken waarbij één of twee husky's een slee vooruit trekken. Kinderen leren tijdens deze drie uur durende activiteit om zelf de honden en de slee te bedienen. Een hondensleetocht in het Brandnertal is dan ook prima geschikt om met de familie te ondernemen.

Natuurijsbaan

Heb je zin om te schaatsen in het Brandnertal dan kan dit in het centrum van Brand. Hier vind je een natuurijsbaan op 1000 meter hoogte. De toegang is gratis en het is mogelijk om schaatsen te horen.

Overige activiteiten

In het Brandnertal kun je ook paardrijtochten maken in de sneeuw. Daarnaast kun je ook boogschieten in het dal. Deze winteractiviteiten maken het Brandnertal een prima bestemming voor de hele familie.

Skiseizoen

Het skiseizoen begint midden december en loopt tot begin april.

Bereikbaarheid Brandnertal Oostenrijk

Het Brandnertal in Oostenrijk is vanuit Nederland gemakkelijk te bereiken. Vanuit Utrecht is de reisafstand ongeveer 844 kilometer met de auto. Groot voordeel is dat het Brandnertal ongeveer tien kilometer vanaf de autosnelweg A14 ligt waardoor er geen passen genomen hoeven te worden.

Overzicht Brandnertal

Aantal km pistes53
Blauwe pistes27
Rode pistes23
Zwarte pistes3
FunparkJa
HalfpipeNee
RodelenJa
Langlaufen36
© 2009 - 2024 Marinos, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Montafon skigebied in Oostenrijk - Sneeuwzeker wintersportenMontafon skigebied in Oostenrijk - Sneeuwzeker wintersportenHet skigebied van Montafon in Oostenrijk is bij veel Nederlanders nog relatief onbekend als het om wintersport gaat. Toc…
Zes sneeuwzekere skigebieden in november - OostenrijkZes sneeuwzekere skigebieden in november - OostenrijkNovember is voor veel mensen nog een echte herfstmaand. Toch heeft deze herfstmaand voor de liefhebber van wintersport v…
Skivakantie in Oostenrijk met kinderen onder de vier jaarOp wintersportvakantie met kinderen onder de vier jaar kan heel goed. Sterker nog, meestal vinden ze het fantastisch om…
Oostenrijk in december - sneeuwzekerheid met kerstOostenrijk in december - sneeuwzekerheid met kerstWitte kerstdagen, wie droomt er niet van? In Oostenrijk is de kans op een witte kerst veel groter dan in Nederland. Jaar…

Wintersport SkiWelt Wilder Kaiser - BrixentalWintersport SkiWelt Wilder Kaiser - BrixentalHet skigebied Wilder Kaiser Brixental is een gebied wat bij veel Nederlander zeer populair is. Het gebied is één van de…
Diedamskopf - skigebied in Vorarlberg voor de hele familieDiedamskopf - skigebied in Vorarlberg voor de hele familieWintersporten op de flanken van de Diedamskopf in Vorarlberg, is wintersport voor de hele familie. Het skigebied is over…
Bronnen en referenties
  • http://nl.bergfex.com/brandnertal/
  • http://www.brandnertal.at
  • https://www.vorarlberg-alpenregion.at/nl/brandnertal/winter/skigebied/
Marinos (59 artikelen)
Laatste update: 03-12-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Wintersport
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.