Recepten voor eenvoudig te bereiden amuses

Recepten voor eenvoudig te bereiden amuses De amuse, ‘vermaak voor de mond’, wint steeds meer aan populariteit. Het is een klein gerecht dat de spijsvertering bevordert en de smaakpapillen op gang brengt. Je kunt ze serveren onder borreltijd, maar ook tussen de gangen door. In dit artikel de recepten van vier verschillende, eenvoudig te bereiden amuses. Bon appétit!

Toast met zalmtartaar

Een amuse met een luxe uitstraling, maar heel eenvoudig te bereiden. Succes gegarandeerd!

Benodigdheden:
  • 20 toastjes
  • 300 gram gerookte zalm
  • 1 klein bosje dille, grofgehakt
  • Fijngeraspte schil en sap van ½ citroen
  • 3 el crème fraîche

Bereiding:

Snijd de zalm in kleine stukjes en doe het met de dille, citroenschil en -sap en de crème fraîche in een kom. Breng op smaak met peper en meng goed door elkaar. Deze zalmtartaar kan een dag van tevoren gemaakt worden. Bewaar tot gebruik in de koelkast. Schep voor serveren de tartaar op de toastjes.

Tomaat in jasje

Deze amuse ziet er ingewikkeld uit, maar is het helemaal niet. Leuk geserveerd met de pompoenpitten.

Benodigdheden:

  • 10 cherrytomaatjes
  • 10 plakjes serranoham
  • 80 gram kruidenkaas
  • 2 eetlepels pompoenpitten

Bereiding:

Rooster in een koekenpan twee eetlepels pompoenpitten. Laat ze afkoelen. Was 10 cherrytomaatjes en snijdt het topje eraf. Omwikkel de tomaatjes met een plakje serranoham en zet ze vast met een cocktailprikker. Verdeel de kruidenkaas met een theelepel over de tomaatjes en garneer met de pompoenpitjes.

Ruitje wildpaté

Weinig moeite met een tongstrelende amuse als gevolg!

Benodigdheden:

  • 2 boterhammen
  • wildpaté
  • cranberry compote
  • Fijngeraspte schil van ½ sinaasappel

Bereiding:

Rooster in een broodrooster of koekenpan twee boterhammen. Snijd ruitjes en besmeer met de wildpaté. Garneer met een dotje cranberry compote en de fijngeraspte schil.

Stukjes haring

Een verrassend culinair hoogstandje, zó gemaakt.

Benodigdheden:

  • 3 Hollandse nieuwe
  • 1 theelepel geraspte mierikswortel
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 takjes peterselie

Bereiding:

Snijd het staartje van de haringen en snijd elke haring in zes brede plakken. Roer de mierikswortel door de mayonaise en bestrijk één kant van de haringplakjes hiermee. Serveren met een toefje peterselie.
© 2009 - 2024 Nicolette, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Amuses, oogstrelende hapjesAmuses, oogstrelende hapjesAmuses zijn kleine gerechtjes die steeds populairder worden in Nederland. Oorspronkelijk werden ze alleen genruikt als t…
Feestelijke amusesFeestelijke amusesDe amuse op zich is niets nieuws, maar dat deze nadrukkelijk meegenomen wordt tijdens groter opgezette feestelijke diner…
Bewaar al je online recepten op één plekBewaar al je online recepten op één plekTegenwoordig kun je op vele sites lekkere recepten vinden, maar helaas staan deze allemaal op verschillende plekken. Alb…
Party snacks - Hapjes - FingerfoodParty snacks - Hapjes - FingerfoodMakkelijke fingerfood ideeën voor de volgende casual-, of elegante samenkomst. Met deze 'iedereen kan het', goedkope, ma…

Belegde toastjes voor bij de borrelBelegde toastjes voor bij de borrelToastjes zijn niet meer weg te denken bij de borrel. Gegarandeerd dat met kerst de toast ook weer veelvuldig geserveerd…
Zelf stroopwafels makenHier vind je een heerlijk recept om zelf stroopwafels te bakken. Duidelijke uitleg en de juiste ingredienten zorgen er v…
Nicolette (61 artikelen)
Laatste update: 10-02-2010
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.