Heerlijke Nasi Recepten

Nasi is een echt oosters gerecht. Het komt van oorsprong dan uit het land Indonesie. Maar nasi is ook al een gerecht wat, net als erwtensoep, echt tot de Nederlandse keuken behoort. In elke supermarkt is nasi te verkrijgen. Tegenwoordig als kant-en-klare koelmaaltijden, maar ook in blik of bij de slager. Maar zelf maken is en blijft natuurlijk het allerlekkerst!

Nasirecepten

Er zijn zoveel diverse soorten nasigerechten te maken met ook zoveel verschillende soorten ingredienten. In dit artikel vindt u drie recepten. De standaard Nasi Goreng, zoals we het allemaal kennen. Maar ook een nasigerecht met riblappen en zelfs een vegetarische nasi gerecht met saté. Doe er uw voordeel mee.


Nasi Goreng

  • Bereidingstijd: circa 30 minuten
  • Personen: 4 personen

Benodigdheden

  • Olie
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 doosje kruidenmix voor nasi (goreng)
  • 500 gram rijst
  • 250 gram kipfilet (in blokjes gesneden)
  • Ketjap Sambal naar eigen smaak
  • 3 eieren
  • Kroepoek
  • Pindasaus

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens het pakje
  2. Verwarm in een wok wat olie
  3. Bak hierin de ui en het vlees gaar
  4. Voeg de kruidenmix toe
  5. Laat dit even samen bakken
  6. Voeg de gekookte rijst toe
  7. Roer het geheel goed door elkaar heen
  8. Laat dit samen even bakken
  9. Bak ondertussen de eieren in een andere pan
  10. Voeg naar smaak ketjap sambal toe
  11. Verwarm tegelijkertijd de pindasaus
  12. Serveer het geheel in een mooie schaal of kom.
  13. Leg het gebakken ei mooi over de schaal heen met nasi
  14. Serveer het met kroepoek

U kunt natuurlijk ook dingen weglaten en/of toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan zilvervliesrijst in plaats van witte rijst. Of bak bijvoorbeeld wat preiringen mee.

Eet smakelijk.

Nasi met Riblap

  • Bereidingstijd: circa 60 minuten
  • Personen: 4 personen

Benodigdheden

  • 600 gram riblappen
  • 4 eieren
  • 1 kilo zilvervliest rijst of witte rijst
  • 1 groentenpakket voor nasi
  • 250 gram champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 puntje sambal
  • 1 scheutje gembersiroop
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 doosje nasi kruidenmix
  • Olie of wat boter

Bereiding

  1. Snij de riblappen in stukjes
  2. Snij de champigons ook in plakjes
  3. De teentjes knoflook even kneuzen en fijn snijden
  4. Klop alvast de eieren.
  5. Bak de eieren in wat boter
  6. Bak de riblap aan met wat olie en wat boter
  7. Voeg hierbij de knoflook en bak dit samen bruin
  8. Voeg vervolgens de champignons toe
  9. De gebakken eieren laten afkoelen en in stukjes snijden als het gekoeld is
  10. In de pan met vlees het groentenpakket toevoegen
  11. Ondertussen de nasikruiden laten wellen (zoals meestal aangegeven staat op de verpakking)
  12. Kook de rijst
  13. Voeg na 5 minuten bij het vlees en groente wat gembersiroop en ketjap toe.
  14. Roer dit geheel en voeg vervolgens naar smaak wat sambal toe
  15. Laat dit geheel samen even intrekken
  16. Voeg later de gekookte rijst toe aan het geheel en meng dit met elkaar in één grote pan
  17. Voeg als laatste de eieren en de nasikruiden toe
  18. Meng dit alles met elkaar
  19. Als de eieren klaar zijn vuur uitzetten en laten afkoelen als het koel is in stukjes snijden.

Eet smakelijk.

Vegetarische Nasi Saté

  • Bereidingstijd: circa 20 minuten
  • Personen: 4 personen

Benodigdheden

  • 300 gram rijst
  • 3 eetlepels olie
  • 400 gram nasigroenten(pakket)
  • 1 rode gesneden peper
  • 1 doosje mix voor Nasi Saté
  • 200 gram cashewnoten gezouten
  • 1 rijpe mango, gesneden in blokjes

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing
  2. Verhit in een (wok)pan de olie
  3. Roerbak hierin de peper samen met het groentenpakket voor nasi
  4. Voeg vervolgens de mix toe samen met 200 ml water
  5. Laat dit geheel even kort bakken
  6. Voeg vervolgens de rijst toe en schep dit geheel om
  7. Vervolgens strooit u de cashewnoten er doorheen
  8. Verhit dit vervolgens even goed
  9. Voeg als laatste de mangoblokjes toe en verwarm deze kort mee

Eet smakelijk.
© 2010 - 2024 Martinq79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Nasi met kip en satésaus, receptNasi met kip en satésaus, receptNasi kan op veel verschillende manieren worden klaargemaakt. Oorspronkelijk komt het gerecht uit Indonesië. In Nederland…
Zes verschillende Nasi Goreng receptenZes verschillende Nasi Goreng receptenNasi Goreng (Maleisisch voor "gebakken rijst") is een oorspronkelijk Indonesisch, maar inmiddels volledig ingeburgerd re…
Zelfgemaakte nasi en nasi van bloemkool rijst met pindasausZelfgemaakte nasi en nasi van bloemkool rijst met pindasausIn de supermarkt kun je heel veel pakjes en zakjes kopen om nasi te maken. Helaas zitten hier ook vaak toevoegingen in d…
3 Authentieke Indonesische recepten3 Authentieke Indonesische receptenNasi koening is een typisch Indonesisch gerecht. Dit heerlijke gerecht bestaat uit een geurige rijst die gekookt wordt i…

Recepten nasi goreng, ketjapsaus en sambal oelekU wilt nasi goreng met sambal en een ketjapsaus op tafel zetten, echt moeilijk is het niet. Probeer het eens en ontdek h…
Rode bonensoep receptenDe rode bonensoep recepten die je op deze pagina kunt lezen staan bekend om hun hartige smaak. Dankzij de grote hoeveelh…
Bronnen en referenties
  • Diverse websites
Martinq79 (62 artikelen)
Gepubliceerd: 13-01-2010
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.