Vakantieparadijs Corfu

Op zo een 2,5 uur vliegen vanaf Schiphol ligt het eiland Kerkira, of te wel Corfu (spreek je uit als: korfoe). Dit is het meest noordelijk gelegen eiland van Griekenland. Omdat op Corfu per jaar de meeste neerslag valt, van heel griekenland, is het ook het groenste eiland van Griekenland. Op Corfu verveel je je geen dag, er is van alles te doen en te zien. Steeds meer mensen ontdekken dit Griekse paradijs. Hieronder kun je lezen waarom. Corfu heeft een oppervlakte van 592 km2 is 60 km lang, op z'n breedst 30 km en op z'n smalst 4 km. Het noordelijke deel van Corfu ligt nog geen 3 km uit de kust Albanië. Het aantal inwoners ligt zo rond de 120.000. Omdat Corfu niet al te groot is, is het aan te raden om voor een paar dagen een auto te huren om heel Corfu te bekijken. Heb je geen zin om heel Corfu te bekijken, maar wel uitstapjes wil doen, is het ook mogelijk om een scooter te huren.

Uitstapjes

Een van de mooiste en indrukwekkendste uitstapjes is naar het Achillion. Het Achillion is beter bekend als het paleis van keizerin Sissi van Oostenrijk. Naast het paleis kun je van de geweldige paleistuin genieten en alle standbeelden bewonderen. De entree bedraagd € 6,- per persoon en kinderen mogen gratis naar binnen.

Als u van uitzicht houd kunt u het Theotokos klooster, bij Paleokastritsa niet overslaan.Dit klooster kunt u het beste bezoeken bij zonsondergang. Dan is de drukte voorbij en kunt u onder het genot van een kopje koffie genieten van een van de mooiste uitzichten van Corfu. Het klooster is geopend van april tot oktober van 8.00 tot 12.00 uur en van 16.00 uur tot 20.00 uur. Ook het bijbehorende museum heeft deze openingstijden. In het museum worden schelpen, beenderen, iconen, oude boeken en een oude olijfpers tentoongesteld. Het klooster is niet meer in gebruik. Er woont nog wel een monnik, die beheerder is, hij biedt de bezoekers een glas bronwater aan.

Iets ten noorden van het centrum van de stad Benitses, staat het schelpen museum. Het is een leuk uitstapje voor jong en oud. Deze verzameling schelpen is een prive collectie. Schelpen in verschillende soorten en maten zijn er te bezichtigen, maar ook in de zee voorkomende vissen en koralen.

Met een boot kun je de ten zuiden gelegen eilandjes van Corfu bezoeken. Vaak zijn dit georganiseerder uitstapjes. Bij uw touroperator kunt u vaak informatie halen wat het kost om zo een eilandje te bezoeken. De meest populaire eilandjes zijn Paxi en Antipaxi.

Ook voor de shoplustige persoon ontbreekt er niets. Corfu-stad is een shopstad bij uitstek. Met zijn vele winkelstraatje en marktjes afgewisseld met vele cultuur schoonheden is Corfu-stad heerlijk om te winkelen. Ook zijn er vele restaurantjes en cafetjes, waar je tussen het shoppen door of na het einde van een dagje shoppen, even heerlijk kunt neerploffen voor wat te drinken en eventueel wat te eten. Griekse mensen zijn zeer vriendelijk en willen graag wat aan je verkopen zonder te opdringerig te zijn.

Ben je het strand of andere uitstapjes even helemaal zat! Leef je dan lekker uit in het waterpark "Aqualand". In dit grootste waterpark (100.000 m2) van europa zul je je geen moment vervelen. Dit park is ideaal voor gezinnen met kinderen. De entree prijs is wel pittig namelijk €20,-. Maar het geld is absoluut de moeite waard.

Eten en drinken

Het eten in Griekenland en natuurlijk dan ook op Corfu is over het algemeen erg goed. Hou er wel rekening mee dat grieken erg van kruiden in hun eten houden, wel of niet pittig. Omdat er op Corfu veel olijfbomen groeien wordt olijfolie in veel gerechten toegepast en er wordt er ook veel mee gebakken. Typische grieks eten is:
  • Tzatziki (yoghurt met komkommer)
  • Mousaka (gehaktschotel met aubergines)
  • Souvlaki (spiesjes)
  • Melomakarona (Honingkoekjes)
  • Gyros (lijkt op shoarma)
  • Dolmades (gevulde druivenbladeren)
Natuurlijk heeft Griekenland ook zo zijn drankjes dit zijn:
  • Ouzo (nationale drank van Griekenland)
  • Metaxa ( wordt vergeleken met een brandy maar is dat niet)
  • Retsina (bekendste Griekse wijn)
  • Raki (sterke drank met 40% alcohol, wordt vaak door de grieken thuis gestookt. De smaak van raki kan erg verschillen)

Natuur op Corfu

Omdat er op Corfu relatief veel regen valt (vooral in de winter), zorgt het er voor dat het eiland groen is. De natuur is er erg mooi en op de bergen en dalen groeien er vele olijfbomen en pijnbomen. Ook de wijn en fruitgaarden zijn niet te missen. Tenslotte heb je nog de uitundige bloeiers zoals Oleanders, Bougainvilles en (zeldzame)orchideeën. Voor fanatieke wandelaars is er speciaal wandelpad aangelegd door de natuur, genaamd "Corfu trail". Dit pad heeft een totale lengte van 222 km en loopt van het zuiden tot het noorden van Corfu met vele geweldige uitzichtspunten.

Het strand

Als je een scooter huurt kan je zelf afgelegen stranden en baaien zoeken om van de zon en de zee te genieten. Maar Corfu kent ook veel zogenaamde Blue Flag beaches. Een Blue Flag kun je als strand verdienen als je aan bepaalde criteria voldoet: duidelijke informatie over het milieu en omgeving, goed waterkwaliteit om te zwemmen e.d., milieu-management voor het strand en de omgeving en veiligheidsvoorzieningen als een strandwacht. Corfu heeft maar liefst 32 Blue flag beaches dus altijd wel eentje in de buurt van jou verblijf.

Uitgaan

Corfu heeft een bruizend uitgaans leven. De vele barretjes, disco's en cafeetjes stralen een en al gezelligheid uit. Hieronder staan de de meest favoriete uitgaanssteden met de meest populaire bar,disco of cafe.

Corfu Stad

Morrison Cafe op de nieuwe vesting
Cavalieri Roof garden aan de Kapodistriout

Corfu Stad aan de Ethnikis Antistaseos Road vlakbij de grote haven

Apocalypsis Club
Hippodrome Club
Privilege
Aperitto
Rondo
Sodoma Club

Corfoe Stad Griekse muziek

Ekati
Notes

Ypsos

Dirty Nellies

Acharavi

Scaravaio Club

Gouvia

Prince

Sidari

Faros

Dasia

Edem

De taal

Natuurlijk is Grieks de meest gangbare taal. Maar bij veel oudere mensen kun je ook goed weg komen met Duits (heeft te maken met de oorlog tijd). De jongere generatie kunnen ovber het algemeen goed Engels praten en soms is handen en voetenwerk nog wel nodig. Maar als je een paar woordjes Grieks leert, kunnen de Grieken dat vaak wel erg waarderen.

Verblijf op Corfu

De meeste accomodaties zijn op Corfu goed tot zeer goed te noemen afhankelijk hoeveel sterren je neemt. De eigenaren van accomoodaties zijn zeer gastvrij en er worden dan ook regelmatig Griekse avonden gehouden. Deze zijn meestal gratis bij te wonen of ze vragen een kleine vergoeding, het is wel een echte aanrader. Of je nou kiest voor een appartement op eenberg of een hotel aan het strand, de beheerders doen er alles aan om alles zo comfortabel mogelijk te maken.

Samenvatting

Corfu is echt een vakantieparadijs. Er is genoeg te doen voor jong en oud. Of je nou een strandvakantie wil een cultuurvakantie, wandelvakantie of een combinatie van alle drie, alles is te regelen. Durf vooral te vragen. Aangezien service bij Grieken hoog op het lijstje staat, doen ze veel om de toerist tevreden te houden. In de zomer is het toerisme voor veel Grieken het hoofdinkomen. Tot slot vind je hier nog een tabel met de zomermaanden met de gemiddelde temperatuur van de lucht en het water.
Maandluchttemperatuurwatertemperatuur
mei2318
juni2721
juli3023
augustus3124
september2723
oktober2321
© 2008 - 2024 Lautof, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vakantie op CorfuVakantie op CorfuGriekenland is een vakantieland met tientallen bestemmingen die op een eiland zijn gelegen. De vele eilanden zijn geclus…
De parels van CorfuDe parels van CorfuCorfu is één van de bekendste eilanden van Griekenland en nestelt zich nog steeds in de top van vakantiebestemmingen bin…
Griekse eilanden: Vakantie en reizen eilanden GriekenlandGriekse eilanden: Vakantie en reizen eilanden GriekenlandGriekenland is één van de mooiste en meest diverse landen voor een zonnige en originele vakantie. Bijna iedereen die naa…

Circus Circus: Las Vegas HotelLas Vegas kent veel aparte hotels. Daar is hotel Circus Circus er één van. Het hotel heeft veel weg van een echt circus…
Lichaamstaal: do's en don't in het buitenlandLichaamstaal: do's en don't in het buitenland"Och, met handen en voeten red je je wel!". Dit is een veelgehoorde uitspraak over communiceren in het buitenland wannee…
Bronnen en referenties
  • Diverse reisgidsen wikipedia Eigen ervaring
Lautof (148 artikelen)
Gepubliceerd: 09-05-2008
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.