Winkelen in Kos

Winkelen in Kos Kos staat bekend als populair vakantieoord, waar je lekker kunt zonnen, eten en feesten. Daar hoort zo nu en dan ook een shopsessie bij! Omdat Kos een klein eiland is, zijn de meeste winkels gevestigd in Kos-stad. Je kunt geen Zara of Mango op Kos vinden zoals op Kreta, maar daarentegen vind je veel Griekse kledingzaken en toeristische winkeltjes waar je lekker kunt shoppen. Dus je komt gegarandeerd met iets unieks naar huis toe!

Markthal Agora

In Kos-stad op het Eleftheria plein (Eleftheria Square) staat de bekende markthal. De markthal is niet zeer groot, maar biedt wel allerlei levensmiddelen, verzorgingsproducten en diverse toeristische spullen aan. Er kan vers fruit en groenten gekocht worden en allerlei versnaperingen, zoals chips en koekjes. Maar u kunt ook veel spullen mee naar huis nemen als cadeau of voor u zelf.

  • Honing: Wat je daar onder andere kunt kopen is bijvoorbeeld de bekende tijmhoning. Ook heb je andere soorten honing zoals honing met bloemen, eucalyptus en sinaasappel.
  • Baklava: Hier kun je ook het lekkere dessert baklava kopen. Dat is gemaakt van bladerdeeg met honing, nootjes en soms kokos.
  • Olijven en olijfolie: In Kos worden er veel olijven gegeten en het wordt als voedzaam en gezond gezien. Ook olijfolie wordt veel gebruikt in de Griekse keuken en is te kopen in de markthal. Deze producten zijn makkelijk mee te nemen in de koffer als ze goed zijn verpakt.
  • Kruiden: Er worden vele kruiden verkocht in zakjes. In Griekenland groeien er namelijk veel kruiden in het wild. Oregano, thijm, laurier, anijs, venkel, rozemarijn, basilicum, munt en koriander zijn een aantal voorbeelden. Ook vindt u pakjes kruiden voor de bekende tzaziki. Die kunt u dus mooi thuis maken.
  • Traditionele Griekse dranken: De bekende Ouzo, die erg naar anijs smaakt of Metaxa, de Griekse cognac. Die kun je allemaal hier kopen.
  • Natuursponzen: Niet alleen op het sponzen-eiland Kalymnos zijn sponzen te koop. Je kunt ze ook in de markthal kopen in allerlei soorten en maten.
  • Verzorgingsproducten: Er worden veel verzorgingsproducten aangeboden met olijfolie. Je kunt pakketjes kopen met bijvoorbeeld shampoo, crème en een facewash erbij. Deze producten zijn ook los te kopen.

Tip: Als je de markthal of het plein bezoekt, probeer dan elke richting op te lopen. Aan elke richting zit wel een straat met winkeltjes. Of huur een scooter en rij een rondje om het plein. Zo weet je precies welke leuke winkeltjes waar zitten en kun je daarna lekker gaan shoppen.

De shopstraatjes rond Kos-stad

El Venizelou Street

Sla deze straat niet over tijdens je shoptrip! Hier vind je trendy schoenenwinkels. Vrouwen kunnen naar hartenlust shoppen naar slippers, sleehakken en pumps. Ook mannen kunnen er een mooi paar slippers scoren voor op het strand.

Naast schoenenwinkels zijn er ook veel sieradenwinkels te vinden in deze straat. Verder vind je de internationaal bekende sieradenwinkel Alexi Andriotti. Deze winkel heeft ook haar eigen website. De sieraden lijken op de bekende Accessorize sieraden. Naast sieraden worden er ook tassen, schoenen, hoeden, sjaals en kaftans verkocht.

De bekende The Body Shop zit ook in deze straat en daar kun je heerlijke bad- en beautyproducten kopen, maar je kunt ook lokale verzorgingsproducten kopen in een van de winkeltjes uit deze straat.

Apellou/Ifestou Street

In deze winkelstraat vind je trendy kledingboetiekjes met Griekse mode. Niet alles is erg goedkoop. Voor een leuk bloesje ben je al snel vijftig euro kwijt, maar dan heb je wel wat unieks. Voor vrouwen is deze winkelstraat zeker een bezoekje waard, omdat er ook leuke sieraden- en tassenwinkels zitten.

Kanari Street

De hoofdweg die loopt in Lambi en leidt naar de haven van Kos-stad heeft naast eetgelegenheden en bars veel toeristische winkeltjes. Hier worden neppe zonnebrillen van merken verkocht en ook allerlei shirts. De shirts met flauwe teksten zijn natuurlijk niet te ontbreken. Verder zijn er sieradenwinkels.

Openingstijden Kos-stad

Je wil natuurlijk niet voor een dichte deur staan, dus hierbij de shoptijden voor de lokale winkels: maandag t/m vrijdag 9 uur ’s morgens t/m 13 uur ‘s middags. De winkels openen weer vanaf 5/6 uur ‘s middags t/m 9 ‘s avonds en zaterdag alleen vanaf 9 uur ’s ochtends t/m 13 uur ‘s middags.
Meeste winkels in de oude stad zijn zeven dagen in de week open van 10 uur ’s morgens t/m 10 uur ’s avonds. Een paar sieradenwinkels zijn zondags gesloten.

Supermarkten Konstantinos

Traditionele Ouzo drank / Bron: Nanto, PixabayTraditionele Ouzo drank / Bron: Nanto, Pixabay
Een bekende supermarkt die daarnaast ook allerlei kleding, cosmetica en sieraden verkoopt is Konstantinos. De supermarkt kunt u vinden in de plaatsen Lambi, Tigaki en Marmari.

  • Tassen en schoenen: Er is een gedeelte tassen gesorteerd op kleur met schoenen zoals ballerina’s, pumps en sandalen erbij.
  • Sieraden: Ook verkoopt Konstantinos behoorlijk veel sieraden. Deze sieraden zijn echter niet goedkoop. Denk aan tien euro voor een armbandje en twintig euro voor een ketting.
  • Make-up: Er wordt ook een klein gedeelte make-up verkocht. Het bekende Amerikaanse cosmeticamerk Covergirl wordt ook verkocht in deze supermarkt.

Zia

Dit is een toeristisch plaatsje op een bergtop vlakbij het Dikeosgebergte. Tijdens een trip hiernaartoe kun je ook meteen een kleine shopsessie inplannen. Hier worden allerlei toeristische souvenirs verkocht, maar ook zonnebrillen en leuke lokale armbandjes.

Dagje Bodrum

Houd je van designersstuff, maar heb je het geld er niet voor? In de Mandraki Haven bij Kos-stad worden er dagelijks veel boottrips aangeboden naar Bodrum. Je bent ongeveer 20 euro kwijt, maar kunt daar wel een dagje shoppen.
© 2011 - 2024 Isabella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Winkelen in SurinameWinkelen in SurinameSuriname heeft als vakantiebestemming veel te bieden: tropisch weer, de heerlijke Surinaamse keuken en mooie natuur in h…
Online kleding winkelen of naar de winkels toe?Veel kleine maar zelfs de grote winkels hebben het steeds moeilijker omdat het online winkelen hun grote concurrent is d…
Designer outlet en outlet shoppenDesigner outlet en outlet shoppenDesigner outlet is dure en exclusieve merk kleding kopen tegen veel goedkopere prijzen, in grote en stijlvolle shoppingc…
Winkelen: leuk of vreselijk?Voor sommigen is het een kunst, voor anderen een hobby, voor weer anderen een noodzakelijk iets en voor sommigen de hel.…

Uitgaansgelegenheden voor jongeren in El Arenal, MallorcaMallorca is een prachtig Spaans eiland ten Oosten van het vaste land. Het eiland, met name El Arenal, wordt veel bezocht…
De 10 mooiste stranden van ItaliëDe 10 mooiste stranden van ItaliëGlashelder water en witte, schone stranden. Je denkt hierbij toch gauw aan een land in het Caribische gebied. Gelukkig b…
Bronnen en referenties
Isabella (73 artikelen)
Laatste update: 09-08-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.