Zwangerschap week 37 tot en met 42

Zwangerschap week 37 tot en met 42 De laatste loodjes! Het einde van de zwangerschap is nu echt in zicht, nog heel even en je kindje wordt geboren. Vanaf de 37ste week mag je thuis bevallen. Toch kan het zomaar zo zijn dat de bevalling nog 5 weken duurt! Geniet vooral nog even van het zwanger zijn, want het kan nu ieder moment voorbij zijn. De uitgerekende datum bevind zich op de 40ste week van de zwangerschap. Echter maar 5% van de kindjes wordt ook daadwerkelijk op de uitgerekende datum geboren.

Week 37

Vanaf week 37 mag je officieel thuis bevallen, weer een mooie mijlpaal! Je zou nu ieder moment kunnen bevallen. Aan de andere kant zou het ook makkelijk kunnen dat de bevalling nog 5 weken op zich laat wachten. Zorg in ieder geval dat je bed omhoog staat, voor het geval je thuis gaat bevallen. De baby zal in week 37 het laagje huidsmeer waarmee hij al die tijd bedekt was verliezen. Het huidsmeer zal in het vruchtwater terecht komen, en daardoor zal je baby het inslikken. Dit is helemaal niet erg! In de eerste ontlasting die de baby heeft, komt dit er ook gelijk weer uit.

probeer nog even te genieten van de tijd die je met zijn tweeën hebt. Ook al zit je natuurlijk met smart te wachten op de komst van je kindje! Nog even en de momenten dat je samen met je partner bent zullen zeldzaam zijn.

Week 38

De meeste kindjes worden geboren tussen de 38ste en 42ste zwangerschapsweek. Het kan dus goed dat het kindje deze week geboren wordt. De baby is in week 38 in principe helemaal voldragen. Het enige wat er nu nog gebeurd, is dat er wat vet bij komt. Dit is echter niet noodzakelijk!

Het zou goed kunnen dat je last krijgt van je rug. Door het gewicht van je buik, ga je iets meer naar achteren leunen met je rug, waardoor er teveel gewicht op komt. Probeer rustig aan te doen, en vooral niet te tillen.

Week 39

De ruimte wordt nu steeds kleiner voor je baby. Je zal iedere beweging nu op meerdere plaatsen in je buik voelen. Veel dagelijkse dingen zijn momenteel te zwaar voor je. Iets heel kleins als even stofzuigen, kan je lichaam compleet uitputten. Probeer vooral nog even te rusten nu het nog kan. Je zal straks nog genoeg energie nodig hebben voor de bevalling.

Week 40

De 40ste week van de zwangerschap, is de week waarin zich de uitgerekende datum bevindt. Maar slechts 5% van alle kinderen wordt geboren op de uitgerekende datum. Het kindje wordt nu in ieder geval binnen 2 weken geboren. Je kunt helaas niets doen om de bevalling op te wekken. Het is dus niets anders dan afwachten!

Week 41

Wanneer je 41 weken in verwachting bent, ben je officieel over tijd. Helaas kun je niets anders doen dan geduldig afwachten. Wel kun je de verloskundige vragen om je te strippen. Hierbij worden de vliezen handmatig gebroken, en vaak worden hierdoor weeën opgewekt.

Week 42

Indien je in deze week nog niet bent bevallen, zal dit echt de laatste week zijn van de zwangerschap. De verloskundige zal controleren of er nog voldoende vruchtwater aanwezig is. Wanneer dit niet het geval is zal de bevalling in het ziekenhuis plaatsvinden. Wanneer de bevalling zich deze week niet aankondigt, zal je worden ingeleid. Dit kunnen ze doen door hormonen aan te brengen in de vagina, die weeën op zullen wekken. Deze hormonen kunnen ook door middel van een infuus worden toegediend. Overigens geven deze methoden nog geen garantie dat de bevalling gaat beginnen.

Lees verder

© 2012 - 2024 Denn, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe verbeter ik mijn conditie?Hoe verbeter ik mijn conditie?Wil je je conditie gaan verbeteren omdat je conditie verminderd is de afgelopen jaren? Lees dan hieronder hoe je dit kan…
De ontwikkeling van je baby; 26 weken zwangerDe ontwikkeling van je baby; 26 weken zwangerDe overlevingskansen van een ongeboren baby worden na 26 weken zwangerschap steeds groter. Hoewel de baby nog erg klein…
Zwanger, week 1 t/m 4Zwanger, week 1 t/m 4'Zwanger, week 1 t/m 4' is een artikel dat gaat over de zwangerschap. In dit artikel kun je lezen wat je de eerste 4 wek…
De ontwikkeling van je baby; 21 weken zwangerDe ontwikkeling van je baby; 21 weken zwangerVanaf week 21 zal de baby flink in gewicht gaan groeien; dit geldt dus ook voor een zwangere vrouw. De buik wordt dan oo…

Het vergeten van de pilHet vergeten van de pilOver het vergeten van de pil doen nogal wat fabeltjes de rondte, om deze uit de wereld te helpen hier de nu geldende ric…
CTG, hartfilmpje van de ongeboren babyCTG, hartfilmpje van de ongeboren babySoms is er binnen een zwangerschap aanleiding om een CTG registratie te maken. CTG staat voor Cardio Toco Grafie. Met ee…
Denn (148 artikelen)
Laatste update: 28-04-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Zwangerschap
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.