Fenegriek: geheim van een vollere boezem

Het gebruik van kruiden voor het verkrijgen van een vollere boezem is al van oudsher bekend. Verschillende culturen over de hele wereld weten dit en zelfs de meisjes in de harens van het Midden-Oosten pasten het al toe. Eén van de beste kruiden die je hiervoor kan gebruiken is FENEGRIEK of trigonella foenum-graecum. Dit is het voornaamste ingrediënt van de meeste borstvergrotingsproducten.

Effecten van fenegriek

Fenegriek activeert de groei van borsten op twee verschillende manieren:
  • Door de effecten van oestrogenen na te bootsen
  • Door de productie van prolactine te stimuleren

De chemische component van fenegriek die voor dit effect zorgt heet diosgenin.

Waar kan je fenegriek kopen?

Je kunt dit kruid in de kruidenafdeling van je lokale supermarkt vinden. Strooi dagelijks een flinke portie fenegriek door je maaltijden heen en zie hoe je boezem natuurlijk mooier wordt. Het is mogelijk de zaadjes op water te zetten om scheuten te laten groeien. Dit smaakt heerlijk in een salade. Fenegriek kun je ook in capsules kopen bij de apotheek of in de drogisterij. Op die manier ben je zeker dat je de goede dagelijkse dosis binnenkrijgt. Als je dagelijks drie capsules neemt, zal het niet lang duren alvorens je resultaten begint te zien.

Gezondheidsbevorderende eigenschappen

  • Voedzaam (vitamine A, B, C, E, kalk en fosfor)
  • Verbetert weerstand en prestatievermogen
  • Werkt ontstekingsremmend
  • Bevordert de galproductie
  • Verhelpt keelpijn
  • Maakt slijm los (vandaar dat het ook snotpoeder wordt genoemd)
  • Geneest zweren in de mond
  • Tegen darmontsteking
  • Zuivert het lichaam van afvalstoffen
  • Verhelpt nierklachten en problemen van de mannelijke voortplantingsorganen

De oude Grieken mengden fenegriek onder het hooi van hun paarden. De dieren kregen daardoor een glanzende vacht en kwamen sneller in conditie. Tegenwoordig wordt het kruid door dierenartsen gebruikt om wondjes, abcessen, artritis, bronchitis en spijsverteringsproblemen bij paarden te verhelpen.

Culinair

Zowel de bladeren als de zaden geven smaak aan je gerechten. De Indiërs gebruiken het voor hun curry, Noord-Afrikanen voor hun vlees en vis, en de Arabieren voor hun brood en gebak.

Bij ons is vooral kaas met fenegriek heel populair.

Thee voor een vollere boezem

Een andere manier om een vollere boezem te krijgen is om dagelijks enkele kopjes fenegriek thee te drinken. Deze thee bevordert ook de spijsvertering, geneest wondjes in de mond en laat je sneller genezen als je verkouden bent.

Fenegriek thee maak je op de volgende manier klaar:
  • Combineer twee kopjes water met één kopje fenegriek zaadjes of scheuten
  • Voeg een handvol venkelzaadjes toe (ook borstvergrotend)
  • Laat koken
  • Voeg naar smaak honing en citroen toe

Om een vollere boezem te krijgen volstaat het om dagelijks 1 à 2 kopjes van deze thee te drinken.

Borstvergrotende massage

Het slikken van fenegriek en andere borstvergrotende kruiden heeft één groot nadeel: alvorens het in de bloedbaan komt moet het eerst door de lever worden verwerkt. De lever breekt echter 80 tot 90% van alle voedingsstoffen af. Dat betekent dat je lichaam slechts 10 tot 20% van de actieve bestanddelen binnenkrijgt.

Een oplossing is om de kruiden rechtstreeks in de borsten te masseren.

Dit heeft meerdere voordelen:
  • De kruiden worden gebruikt waar ze nodig zijn
  • De bloedtoevoer naar de borsten wordt verhoogd waardoor ook de productie van prolactine extra gestimuleerd wordt

Je kunt een capsule fenegriek poeder openen en dit met een beetje plantaardige olie mengen. Olijf- of druivenpitolie is hiervoor het beste. Vermijd het gebruik van minerale oliën omdat die niet diep genoeg in de huid dringen en zelfs verstikkend kunnen werken.
© 2007 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Borstvergroting met lipofillingVandaag de dag worden grote borsten als vrouwelijk gezien, maar jammer genoeg is niet iedereen gezegend met een volle bo…
Grotere borsten zonder operatie: Natuurlijke borstvergrotingGrotere borsten zonder operatie: Natuurlijke borstvergrotingJe gewicht en de grootte van je borsten zijn twee dingen, waar je je als vrouw het meest onzeker over voelt. Onze maatsc…
Het verleidelijke decolleté in de zomerHet verleidelijke decolleté in de zomerHet decolleté wordt in de zomer over het algemeen meer gezien dan in de winter. Dat neemt niet weg, dat het jaren “not d…
Natuurlijke borstvergroting met smoothies en sapNatuurlijke borstvergroting met smoothies en sapSap en smoothies zorgen voor een natuurlijke borstvergroting omdat ze je lichaam van de nodige voedingsstoffen voorzien.…

Een stevig lichaam in slechts 10 minuten per dag!Tegenwoordig kan iedereen een gespierd lichaam krijgen, gewoon door op een knopje te duwen. Tien minuten op de Power Pla…
Reacties

Marion, 16-06-2008
Ik geef momenteel nog borstvoeding aan m'n dochtertje van 1 jaar. Daar het op z'n einde loopt zijn mijn borsten klein en slap geworden. Ik wil de fenegriek niet innemen vanwege de kleine en omdat op de verpakking staat dat het gewichtstoename bevordert. Ben nu bezig om dagelijks een capsule met olie vermengt op mijn borsten te masseren, maar het poeder lost niet echt op en blijft korrelig op mijn huid zitten. Ik vraag me af of het dan wel wat doet. Bestaat er geen zalf van? Verder vraag ik me af of een capsule niet te weinig is, want als je het inneemt neem je er toch ook drie per dag? Reactie infoteur, 18-06-2008
@ Marion

Over het dikmakende effect van fenegriek hoef je je geen zorgen te maken; dat is echt miniem. Als je het fenegriekpoeder niet zo praktisch vindt, kan je inderdaad zalf met fenegriek kopen. B&B Contour borstvergrotende crème is hier een voorbeeld van. Naast fenegriek bevat het ook haver, monnikspeper, vitamines, zink en bioflavonoïden. Als je fenegriek rechtstreeks op de borsten aanbrengt, heb je er ook minder van nodig omdat de werkzame stoffen direct naar de goede plaats worden gebracht. Als je fenegriek oraal inneemt, zal het ook elders in het lichaam gebruikt worden en een deel wordt ook gewoon weer afgebroken door onze spijsvertering.

@ Rita en Sas

Als je fenegriek dagelijks in grote hoeveelheden gebruikt, moet je na 6 maanden zeker resultaat zien. Vrouwen die een A-cup hebben, zien vaak minder snel en minder goede resultaten omdat ze al heel weinig klierweefsel hebben om mee te beginnen. Als je eenmaal stopt met fenegriek, zal het klierweefsel in de borsten ook stilaan terug beginnen verminderen. Het beste is dus om fenegriek in kleine hoeveelheden te blijven gebruiken (bijvoorbeeld in thee) en af en toe de kuur te herhalen.

@ Mimi

FOENEGRIEK is inderdaad hetzelfde als fenegriek.

Haegeman Wendy, 27-03-2008
Goeiedag, weet er soms iemand waar je capsules fenegriek kan verkrijgen?
Kan dit bij een gewone apotheker? Reactie infoteur, 09-04-2008
Capsules fenegriek kan je inderdaad bij de meeste apothekers kopen. Je kan ook terecht bij natuurvoedingswinkels of speciaalzaken op het internet.

Avalon (367 artikelen)
Laatste update: 21-02-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.