Siegfried artikelen

Zuiderse Gerechten: Vegetarische pasta met pesto roomsaus

Het is ondertussen duidelijk dat vegetarisme, het nalaten van het consumeren van vlees, geen modeverschijnsel meer is. Steeds meer mensen maken een bewuste keuze om minder vlees te eten of zelfs tout…

Keukenbasissen: bindmiddelen en roux

Ben je een amateur kok, een gedreven "family man/woman" die thuis een potje kookt voor de kroost of vrienden, of ben je iemand die graag wat bijleert over de basissen in de keuken? Er zijn een aantal…

Sauzen bij rundvlees

Wat gaat er beter bij een heerlijk stukje rundvlees dan een zelfgemaakte saus. Een aantal klassieke sausen die vaak bij vlees van het rund aangeboden worden op de kaart van menig restaurant, zijn de s…

Klassiekers: Caesar Salade

De "Caesar Salad" is een klassieke salade, die vaak terug te vinden is op de spijskaart van restaurants en bistro's. Het is ongetwijfeld de moeite om hem zelf eens te maken. Ook de historiek van de sa…

Restaurants in Antwerpen: Da Vinci II

Italiaanse eetgelenheden zijn er genoeg te vinden in Antwerpen, zeker ook op het Zuid. Vlak naast het gekende jazz-café "Den Hopper", ligt Pizzeria "Da Vinci II". Op het plein, of het hippodroom, voo…

Klassiekers: Salade Niçoise

De "Salade Niçoise" is een klassieke, alom bekende salade, die ook vaak terug te vinden is in de menukaart van restaurants en bistro's. De mengeling van mediterraanse, zomerse accenten en verse tonij…

Klassiekers: Waldorfsalade

In het rijtje van de klassieke salades is de Waldorfsalade ook een omiskbenbare topper. De misschien iets ongewonere bestanddelen, zoals fruit en blauwe kaas, maken de salade een buitengewone en missc…

Klassiekers: Salade Folle

De "Salade Folle" is letterlijk vertaald "gekke salade", vanwege het mixen van zowel vlees als vis in één salade. Deze salade maakt de laatste jaren fel zijn opmars in de betere horecazaak. Vaak wor…

Konijn met bier en kastanjepuree

In het najaar en in volle winter komt konijn het best tot zijn recht. Het staat gekend voor fijn, gezond en lekker van smaak te zijn. Iedereen kent de klassieke bereiding met pruimen. Al kan konijn oo…
Franse klassiekers: Runderfilet in bladerdeeg

Franse klassiekers: Runderfilet in bladerdeeg

Een feestelijk gerecht voor een feestelijk diner. De Franse klassieker "Filet de Boeuf en Croûte"is een wereldwijd gekend gerecht dat tal van variaties heeft in andere landen, zoals in Engeland, waar…

Franse Klassiekers: Crêpe Normande

Het Normandische flensje is een wereldwijd gekend en vermaard klassiek Frans dessert. Gewonnen uit de rijke bodem van Normandië, in het noordwesten van Frankrijk, vervullen appels hier een belangrijk…

Franse klassiekers: gehaktbrood met eieren (paté des oeufs)

Een variatie op het vogelnestje, een gehaktbal gevuld met een hardgekookt eitje, is de Franse klassieker Paté des oeufs, of in het Nederlands: gehaktbrood met eieren. Lekker, origineel en een smaakbo…

Zuiderse gerechten: Moussaka

Moussaka is een mooi voorbeeld van zomerse kost en belichaamt de Mediterraanse keuken ten voeten uit. Het is een ovenschotel met gehakt, courgette, aubergine, look, aardappelen, tomatensaus en een var…

Restaurants in Antwerpen: El Puerto

Op de Waalse Kaai, in het Antwerpse Zuid, bevindt zich al geruime tijd een grote tapasbar, El Puerto. Het ruime terras en de ligging zijn de twee voornaamste uiterlijke troeven. In het begin van de zo…

Feesten: Ragout van Hinde, gevulde appel en witloof

Of het nu rond de feestdagen, vlak na de zomer of voorbij het nieuwe jaar is, het wildseizoen loopt eigenlijk over deze hele periode door. Uiteraard met andere variëteiten, maar quasi het ganse jaar…

Feesten: Scampi Diabolique

De scampi is zonder twijfel een vaste waarde op menige feesttafel. Deze delicatesse wordt vaak gevonden in gezelschap van een salade of overgoten met lookboter. Een iets andere manier van klaarmaken v…

Feesten: gevulde kalkoen

Traditioneel verschijnt op vele plaatsen met Kerstmis en Nieuwjaar kalkoen op tafel. Tegenwoordig biedt men in de supermarkt tal van variëteiten aan van gevuld gevogelte. Het is weinig waarschijnlijk…

Franse klassiekers: vispannetje

Een vispannetje is quasi overal verkrijgbaar in de betere bistro of eetgelegenheid. Het is een ovenschoteltje met vis uit de Noordzee en de Atlantische Oceaan, vaak verrijkt met zeevruchten. Kenmerken…

Zuiderse Gerechten: Lasagne met vis, champignons en spinazie

Iedereen kent de alom gekende en traditionele lasagne bolognaise. Er bestaan uiteraard veel variaties op dit gerecht, met tal van alternatieve ingrediënten. Eentje daarvan is een lasagne zonder tomat…

Keukenbasissen: keukentermen, technieken en benamingen

Koken is alomtegenwoordig, zowel op televisie, als in kookboeken als op websites.Vaak wordt er via deze media met een heleboel al dan niet Franse vaktermen gewerkt, waar de gebruiker van deze media va…