Ssandra3108 » Specials » Hormonen

Hormonen, wat doen ze?

Hormonen, wat doen ze? Hormonen, de meesten van ons weten inmiddels wel dat ze van invloed zijn op hoe we ons voelen, want hormonen spelen een rol wat betreft onze stemming, levensvreugde en vitaliteit. Dipjes, en ook depressies zijn veelal te wijten aan onze hormoonhuishouding. Ook zijn hormonen belangrijk voor ons seksleven (seksuele lust), uiterlijk, stofwisseling, vruchtbaarheid, menstruatiecyclus en menopauze/penopauze.
Ze hebben dus veel invloed op ons en zijn daarmee belangrijke stoffen! Onze lichamelijke en geestelijke gezondheid hangt hier voor een groot deel van af. Dus is het handig om hier meer over te weten te komen. In onderstaande artikelen vind je veel informatie over de werking van hormonen en hun achtergronden.
Hormonen voor een goed seksleven, schoonheid en vreugde

Hormonen voor een goed seksleven, schoonheid en vreugde

Zonder hormonen kunnen we niet leven. Want alle lichaamsprocessen moeten gereguleerd worden en de cellen moeten met elkaar communiceren. En aan alle vitale functies en levensprocessen werken hormonen…
Hormonen, waar komen ze vandaan?

Hormonen, waar komen ze vandaan?

Hormonen zijn kleine boodschappers in ons lichaam. Ze zijn verantwoordelijk voor processen die levensnoodzakelijk zijn. En dus zijn hormonen heel belangrijk voor ons gevoel van welzijn en voor onze ge…
Hormonen: hun functies

Hormonen: hun functies

Hormonen zijn belangrijk voor ons lichamelijk en geestelijk welzijn. Hormonen beïnvloeden ons seksleven en ons humeur. Niet voor niets krijgen saggerijnige mensen te horen: 'heb je last van je hormone…
Hormonen: oestrogeen, progesteron, testosteron

Hormonen: oestrogeen, progesteron, testosteron

De geslachtshormonen oestrogeen, progesteron en testosteron zijn belangrijk voor hoe we ons voelen. Deze hormonen spelen ook een grote rol in ons seksleven. Toch werken oestrogeen, progesteron en test…
Huid en hormonen

Huid en hormonen

De huid en daarmee ook ons uiterlijk, wordt in belangrijke mate bepaald door de geslachtshormonen. Wetenschappers richten steeds meer aandacht op dit aspect en in anti-rimpelcrèmes worden ook wel horm…
Gepubliceerd door Ssandra3108 op 14-11-2008. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.