Eddwin » Specials » Backpacken

Backpack tips - Voorbereiding

Backpack tips - Voorbereiding Backpacken is een manier van reizen dat blijft stijgen in populariteit. Op deze manier reis je me een bijna ongelimiteerde vorm van flexibiliteit en vrijheid wat je reisschema betreft. Je houdt de kosten laag door gebruik te maken van goedkope hostels. Backpacken vereist wel een gedegen voorbereiding en daar lees je alles over in deze backpackers special; de voorbereiding.

Backpacken

Het backpacken is een zeer populaire manier van reizen geworden onder voornamelijk jonge mensen. Deze zijn vaak net afgestudeerd en hebben te weinig geld voor een luxe vakantie of een langere vakantie. Deze groep wil graag goedkoop vakantie vieren. Ze pakken hun rugzak in en vertrekken naar een aantal landen naar keuze voor een langere tijd. Dit wordt de backpack vakantie of backpackreis genoemt.

Jaar tussenuit

Net klaar met je examens? Dan heb je wel een vakantie verdiend en dit wil je natuurlijk allemaal zo snel mogelijk geregeld hebben. Naast je studie heb je al een tijd gewerkt en voldoende geld gespaard voor een ticket naar een land waar je altijd al van hebt gedroomd. Je kunt er ook nog voor kiezen om daar te gaan werken, de working holiday. Omdat je niet over voldoende geld beschikt voor een extreem luxe vakantie zit er eigenlijk maar één ding op: Backpacken!

Sabbatical

Dit is over het algemeen een periode van een jaar waar mensen (soms zelfs betaald) vrij krijgen van hun baan. Mensen die in een sleur zitten of gewoon even toe zijn aan iets nieuws nemen deze vaak op. Doelen kunnen zijn:
  • Een boek schrijven
  • Reizen
  • Nieuwe ervaringen opdoen
  • Even uit het bedrijfsleven stappen om terug te keren met nieuwe inzichten

Een andere manier van reizen:

Backpacken is een enorm avontuur. Je bent fulltime bezig met reizen en je wilt zoveel mogelijk zien op je bestemming. Soms weet je niet waar je de volgende dag terecht gaat komen en waar je eigenlijk gaat slapen. Je bent constant op zoek naar goedkope hostels en andere accommodatie en koopjes in de supermarkt. Het grootste verschil tussen de gewone "luxe" vakantie en het backpacken is dat je een stuk meer mensen zult ontmoeten. Iedere backpacker is namelijk op zoek naar de goedkope plaatsen en velen zullen ook ongeveer dezelfde plaatsen aandoen als jij. Backpackers leggen vaak dezelfde route af en je zult op gegeven moment de backpackers van het normale volk gaan onderscheiden.

Voorbereiding van een reis

Als je besluit om er even tussenuit te gaan voor een langere tijd, is het raadzaam om je goed voor te bereiden. Probeer niet je gehele backpackreis in detail uit te stippen. Onderweg zal je nog vaak van plan wijzigen. De eerste dagen, je eerste slaapplek en globale route is vaak voldoende. Ook is een goede backpack en een goedkoop rond-de-wereld vliegticket geen overbodige luxe.