Eddwin » Specials » Alternatieven whatsapp

Andere berichtenapps voor de smartphone, tablet of PC

Andere berichtenapps voor de smartphone, tablet of PC Berichtendiensten als Whatsapp Messenger, Kik en Telegram zijn tegenwoordig niet meer weg te denken op de gemiddelde smartphones en tablets. Vroeger moesten wij nog een sms versturen en hier grof voor betalen. Tegenwoordig valt dit met de berichtenapplicaties allemaal binnen de databundel van uw provider. Er zijn naast de populairste berichten diensten als Whatsapp en Facebook Messenger nog meer alternatieven op de markt als het gaat om gratis chatten en gratis bellen met uw databundel. Welke berichten apps zijn er allemaal en welke applicatie is het beste alternatief voor Whatsapp?

Gratis berichten sturen en bellen met alternatieven voor Whatsapp

Whatsapp is een jaar lang gratis. Na dat jaar moet er verplicht een abonnement worden afgesloten voor een laag bedrag. De meeste applicaties waar u mee kunt chatten en bellen met vrienden en overige contacten zijn volledig gratis. U betaalt alleen de kosten die binnen uw databundel van uw telefoonabonnement vallen. Er zijn op het moment tientallen alternatieven op de markt voor Whatsapp en deze worden steeds beter en vernieuwender. Zo kunt u met Line: Free Calls & Messages naast gratis bellen en berichten sturen ook games spelen op basis van emoticons die u verstuurt naar vrienden. Met Kik Messenger maakt u de mooiste schetsen en verstuurt ze naar uw vrienden. Telegram is ontworpen om zo snel en veilig mogelijk te zijn met als belangrijkste optie versleutelde berichten.

Waarom een alternatief voor Whatsapp?

De meeste mensen in uw omgeving zullen gebruik maken van Whatsapp of Facebook Messenger. Een enkeling is misschien al overgestapt naar Telegram of Kik Messenger. De volgende argumenten dragen mensen aan om over te stappen naar een andere berichtenapp:
  • Facebook heeft Whatsapp overgenomen
  • Er gaan advertenties komen
  • Facebook leest uw berichten mee en laat op basis daarvan advertenties zien
  • Facebook en privacy gaan niet samen
  • Whatsapp is traag en heeft vaak last van storingen
  • Met andere apps kan ik gratis bellen

Blauwe vinkjes in WhatsApp

Sinds de update van Whatsapp van november 2014 is het nog duidelijker geworden wanneer berichten zijn gelezen door de ontvanger. Deze update met de blauwe vinken heeft WhatsApp veel kritiek opgeleverd; het zou een inbreuk op de privacy zijn. Voor veel mensen is dit een reden om over te stappen op een alternatief. Voor november 2014 werkte WhatsApp niet met blauwe, maar met grijze vinkjes. De vinkjes en andere logo’s betekenen het volgende in WhatsApp:
  • Klokje: het bericht is niet verstuurd
  • Enkel grijs vinkje: het bericht is verstuurd, maar nog niet gelezen of ontvangen.
  • Twee grijze vinkjes: het bericht is verstuurd en ook afgeleverd aan de ontvanger. De ontvanger is echter nog niet in het gesprek zelf geweest, maar kan het bericht wel gelezen hebben.
  • Twee blauwe vinkjes: het bericht is correct verstuurd, afgeleverd, ontvangen en de lezer is ook in het WhatsApp gesprek zelf geweest.

In deze special leest u hoe u een nieuwe applicatie installeert, wat u er mee kunt en waarom het een goed alternatief voor Whatsapp is.