Eddwin » Specials » Alice springs

Excursies, hotels en bezienswaardigheden in Alice Springs

Alice Springs wordt door de lokale bevolking ook wel The Alice of simpelweg Alice genoemd. Deze zeer toeristische stad in de Outback van Australië ligt in het Red Centre, het centrale gebied van de woestijn, maar valt officieel gezien onder de staat Northern Terretory. Dit gebied is zeer geliefd bij toeristen om de prachtige natuur, woestijn en rotsformaties. De bekendste is de rots Uluru Ayers Rock. Waar kun je slapen in Alice Springs? Wat voor bezienswaardigheden zijn er in de stad te vinden? Welke bezienswaardigheden in de omgeving moet je gezien hebben als je in de buurt bent? Hoe kun je het beste in Alice Springs komen?

Alice Springs

Alice Springs is een stad met meer dan 25.000 inwoners (in 2015). Per jaar komen er meer dan een half miljoen toeristen naar deze afgelegen plek in de Outback van Australië. Zij verblijven in of rondom de stad in een van de vele beschikbare hotels, resorts en camping. Ze komen veelal per vliegtuig vanaf een van de grotere steden in Australië aan op Alice Springs Airport (ASP). Ze verkennen de stad zelf of gaan naar attracties in de omgeving.

Tijd en temperatuur in Alice Springs

Alice Springs ligt in de tijdzone GMT+9:30. Het is dus 8.30 uur later in Alice Springs dan in Nederland. Als het bijvoorbeeld in Amsterdam 12:00 in de middag is, is het in Alice Springs 20:30 in de avond. Het klimaat in Alice Springs wordt zeer extreem genoemd. In de zomer (december tot februari) is de gemiddelde temperatuur tussen de 20 en 35 graden Celsius. In de winter kan de temperatuur tussen de 3 en de 20 graden Celsius liggen. Extremen in de zomer tot 47.5 graden Celsius zijn in het verleden wel eens gemeten. De laagste temperatuur tot en met 2015 was -5.6 graden Celsius. Gemiddeld heeft Alice Springs 30.3 dagen regen.

Outback van Australië

De Outback van Australië staat in het Nederlands ook wel bekend als binnenland, rimboe of afgelegen gebied. Driekwart van het land Australië valt onder begrip Outback. Niet alle delen bestaan uit woestijnlandschap. Zo is een deel van de Outback in de staat Queensland een tropisch regenwoud. De bekendste plek in de Outback is zonder twijfel het Red Centre met daarin het nationale Park Uluru-Kata Tjuta. Hier bevinden zich de Uluru Ayers Rock, een van de bekendste natuurlijke attractie ter wereld en de rotsformatie de Olga’s.

Slapen in Alice Springs

Omdat er zoveel te zien valt in Alice Springs zelf en in de omgeving van de stad, besluiten veel mensen om in de stad te slapen. Er zijn dan ook tientallen grote hotels, campings en resorts te vinden in de stad. Ook is er een gratis camping op vijftig kilometer ten zuiden, aan de Stuart Highway, te vinden. Er zijn op vrijwel ieder moment in een jaar meer toeristen aanwezig in Alice dan er lokale inwoners zijn. De stad draait economisch gezien dan ook grotendeels op de toerismesector.