Yonanas ijsmaker: gezond en lekker ijs zelf maken

Wil jij in de zomer genieten van heerlijk gezond ijs, dan kun je dat zelf maken met de Yonanas ijsmaker. Met het apparaat kun je in een handomdraai heerlijk ijs maken en het enige dat je nodig hebt is wat bevroren fruit. Het ijs maak je dus zonder toegevoegde zoetstoffen, suiker, melk of yoghurt. Hierdoor kun je gemakkelijk zelf gezond ijs maken. Hoe werkt de Yonanas ijsmaker van het bedrijf Princess nou eigenlijk en hoe kun jij zelf je lekkerste ijsjes maken?

Wat is de Princess Yonanas?

De Yonanas is een ijsmaker waarmee je ijs kunt maken zonder suiker. Het product komt uit Amerika, waar het al ontzettend populair is. In Nederland wordt het verkocht door het bedrijf Princess, dat ook andere keukenapparatuur produceert en verkoopt. De Yonanas is niet zomaar een ijsmaker, maar eentje waarbij je super gezond ijs zelf kunt maken. Je hoeft geen melkproducten in het ijs te doen en ook suiker is niet nodig. Hierdoor is je ijsje caloriearm en vezelrijk en megagoed als tussendoortje of nagerecht.

Hoe werkt het?

Voor de Yonanas ijsmaker heb je bevroren fruit nodig. Het is sowieso aan te raden om altijd banaan of mango toe te voegen, omdat dit voor een romige smaak zorgt. Je kunt dit verder combineren met iedere andere vruchten. Doe het fruit ruim op tijd in de diepvries. Het beste is om het fruit ongeveer 24 uur in de diepvries te houden. Zorg dat je het fruit vervolgens ongeveer een kwartier voordat je het in de machine stopt uit de diepvries haalt, zodat het een beetje kan ontdooien. Zorg dat het fruit, voordat je het in de diepvries doet, gesneden is en geen pitjes of schillen bevat. Vervolgens doe je eerst een banaan, daarna ander fruit en dan weer een banaan (in plaats van banaan kan hier ook een mango worden gebruikt) in de mond van het apparaat. Wanneer je op de knop drukt komt er heerlijk ijs uit. Roer het ijs daarna goed door elkaar, zodat de smaken zich mengen.

Hoe smaakt het ijs?

Het ijs heeft misschien niet de romige smaak die je verwacht, maar het is misschien eerder vergelijkbaar met sorbetijs. Verwacht vooral veel vruchtensmaak. Overigens kan het eventjes duren tot het je lukt om goed ijs te maken. Het is even uittesten hoe lang je het fruit precies uit de diepvries moet hebben. Voor de ene vrucht is een kwartier goed, maar de ander kun je beter een paar minuten van tevoren eruit halen.

Welke vruchten voor de Yonanas?

Als basis kun je het beste een vrucht gebruiken dat een romige basis heeft. Denk hierbij aan banaan of mango, maar ananas kan ook. Daarnaast kun je eigenlijk iedere vrucht gebruiken die je wilt. Combineer banaan met bijvoorbeeld aardbeien, bramen, limoen of sinaasappel. Of mix mango met kokosnoot, citroen, passievrucht of appel.

Kun je nog meer gebruiken?

Behalve vruchten, kun je nog veel meer gebruiiken voor je Yonanas ijs. Wil je het toch wat romiger maken? Doe dan wat melk of yoghurt in een ijsklontjeshouder en vries het in. Doe dit daarna in de mixer. Dit kan eventueel ook met kokosmelk, amandelmelk of sojamelk. Je kunt ook een blokje pure chocolade in de machine doen en dit mixen met het bananenijs. Zo heb je heerlijk chocolade-ijs. Nadat je ijs hebt gemaakt, kun je het ook altijd garneren met bijvoorbeeld kokossnippers, kaneel, nootjes en een blaadje mint.

Wat krijg je bij de Yonanas?

Wanneer je de Yonanas aanschaft, krijg je uiteraard het apparaat. Ook zit er een receptenboekje bij, zodat je zelf gemakkelijk ijs kunt maken en ideeën kunt opdoen met de recepten.

Yonanas schoonmaken

Het schoonmaken van de Yonanas kan in het begin wat lastig zijn, maar wanneer je het vaker hebt gedaan, kun je er een handigheid in krijgen. Zorg er vooral voor dat je het vrij snel na het gebruik schoonmaakt. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans is dat het allemaal vastplakt en lastiger schoon te maken is.

Waar te koop?

De Yonanas kost tussen de 50 en de 70 euro. De prijs is afhankelijk van waar je hem koopt. De Yonanas is te koop bij winkels waar ze keukenapparatuur verkopen. Denk aan de Blokker en de V&D. Ook kun je de Yonanas bij talloze online winkels kopen. In Amerika zijn ook nog verschillende andere varianten te koop van de Yonanas, zoals andere kleurvarianten. Deze kun je eventueel bij Amerikaanse webshops kopen, of wachten tot deze kleuren ook in Nederland ter beschikking komen.
© 2015 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dieet en ijs, zelf caloriearme ijsjes maken van vers fruitDieet en ijs, zelf caloriearme ijsjes maken van vers fruitTijdens een warme zomerdag is er niets heerlijker dan te genieten van een heerlijk koel en verfrissend ijsje. Echter, kl…
Heerlijke zelfgemaakte fruitijsjesHeerlijke zelfgemaakte fruitijsjesDe zomer komt er weer aan! En wat is een zomer zonder ijsjes? Helaas zijn deze verleidingen niet altijd even gezond, en…
Aantal calorieën in ijsjesMet mooi weer snakken we naar een lekker koud ijsje. Als je wilt afvallen is zo’n ijsje dan eigenlijk wel de juiste keuz…
Verfrissende en gezonde yoghurtsnacksVerfrissende en gezonde yoghurtsnacksHeb je ook regelmatig zo’n trek in iets lekkers? Je kunt dan naar een mars, de drop, cake of ander snoep grijpen, maar e…

Oreo: het bekende 'draaien, likken en dippen' koekjeOreo: het bekende 'draaien, likken en dippen' koekjeDraaien, likken en dippen, zo klinkt de welbekende reclame van de Oreo. Sinds de firma Nabisco de welbekende koek op de…
Lucuma: de gezonde vrucht die bekend stond als Inca goudLucuma: de gezonde vrucht die bekend stond als Inca goudHet kan zijn dat de Lucuma niet bij veel mensen bekend is. De vrucht staat al eeuwenlang bekend als Inca goud. De lucuma…
Bronnen en referenties
  • http://yonanas.com/
  • http://yonanasbrasil.com.br/yobuzz_categories/blog-reviews/
  • http://www.diddlesanddumplings.com/2013/05/mothers-day-gift-ideas-for-kitchen.html
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 17-09-2016
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Producten
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.