De stranden van Kos

De stranden van Kos Kos maakt onderdeel uit van de eilandengroep Dodekanesos en is 290 km² groot. Kos is ongeveer 43 km lang en 9 km breed en beschikt over 112 km kust. Kos staat bekend als het eiland waar Hippocrates, een van de beroemdste artsen aller tijden, is geboren. Als u van het strand houdt dan kunt u op Kos kiezen uit vele mooie stranden. De bekendste hiervan zijn Lambi beach en Tigaki beach. Maar vergeet vooral niet de stranden in het zuidwesten zoals Paradise beach. Volgens velen wordt dit beschouwd als het mooiste strand van Kos.

Inhoud


Strandliefhebbers

Voor strandliefhebbers is Kos een uitermate geschikte vakantiebestemming. Het beschikt over zowel zandstranden als kiezelstranden en ze zijn over het algemeen allemaal goed te bereiken. Hiervoor kunt u de auto en de bus gebruiken maar ook de fiets. Vooral in Kos stad is de fiets een populair vervoersmiddel.

Populaire badplaatsen op Kos

Lambi beach

Lambi beach ligt op ongeveer een kilometer afstand van de haven van Kos stad en is vanaf daar met de fiets goed te bereiken. Het is een lang zandstrand met restaurants, strandbedjes, parasols en andere faciliteiten. Er worden ook diverse watersportactiviteiten aangeboden. Het water is er erg ondiep en daarom ook geschikt voor kinderen. Het kan hier wel erg druk zijn in het hoogseizoen.

Kardamena

Kardamena is een populaire badplaats aan de zuidkust van Kos en ligt op 30 km afstand van Kos stad. Omdat het uitgaansleven hier erg bruisend is, (misschien nog wel bruisender dan in Kos stad) is het op het strand in het hoogseizoen erg druk. Er worden ligbedden en parasols verhuurd en u kunt hier verschillende watersporten beoefenen.

Marmari

Marmari is een van de populairste badplaatsen van Kos en bevindt zich op ongeveer 15 km van Kos stad. Het heeft een prachtig strand met wit zand met alle voorzieningen die u als toerist maar kunt wensen. Zoals verschillende restaurants en bars en enkele watersporten. Vanaf Kos stad is Marmari met de bus, auto en fiets te bereiken.

Mastichari

Mastichari ligt aan de noordkust van Kos en beschikt over een kleine haven. Het is een klein vissersdorp dat zich heeft ontwikkeld tot een toeristische badplaats. Het beschikt over een mooi zandstrand met voldoende voorzieningen.

Overige stranden van Kos

Psalidi

Bij Psalidi wisselen zand- en kiezelstranden elkaar af. Bij Psalidi beach zijn veel voorzieningen zoals hotels en restaurants. Er worden ligbedden en parasols verhuurd en er kunnen enkele watersporten beoefend worden. Vergeleken met de stranden aan de andere kant van Kos stad, zoals Lambi beach, is het hier een stuk rustiger.

Agios Fokas

Het strand van Agios Fokas ligt op ongeveer 8 km van Kos stad en bestaat uit Agios Fokas beach en Dimitra beach. Het is een lang strand waar ligbedden en parasols worden verhuurd. Er staan hier verschillende hotels langs de kust en er is een beachbar.

Thermes beach

Enkele kilometers voorbij Agios Fokas beach ligt Thermes beach. Dit is een klein kiezel/zandstrand dat is omgeven door hoge rotsen. Bij het strand is een taverna en er worden ligbedden en parasols verhuurd. Iets voorbij Thermes beach ligt Embros Therme. Hier ligt in de zee een door de natuur ontwikkelde poel waarin water naar binnenstroomt van ongeveer 40 à 45°. Dit stroomt vanuit de rotsen de poel in en hoe dichter u bij de waterstroom zit, hoe warmer het water. Ze zeggen dat de poel een geneeskrachtige werking heeft. U hoeft hier overigens niet voor te betalen.

Tigaki

Tigaki is een klein dorpje en ligt op zo'n 9 km afstand van Kos stad. Het strand van Tigaki is erg breed en biedt daarom meer ruimte voor strandliefhebbers dan de meeste andere stranden van Kos. In Tigaki staan maar enkele accommodaties en restaurants. Het zal daarom ook niet erg snel druk worden op het strand.

Paradise beach

Paradise beach is volgens velen één van de mooiste stranden van Kos. Er worden ligbedden en parasols verhuurd en u kunt hier diverse watersporten beoefenen. Ook is er een klein waterpark speciaal voor kinderen. In de zee bij Paradise beach kunt u soms luchtbelletjes omhoog zien komen. Dit wordt veroorzaakt door een inactieve vulkaan en is ongevaarlijk.

Sunny beach

Sunny beach is een wat rustiger strand dan Paradise beach. Er worden hier enkele ligbedden en parasols verhuurd en er staat een taverna.

Camel beach

U kunt op het strand van Camel beach komen via een steile zandweg. Op het strand staat een taverna en er worden ligbedden en parasols verhuurd.

Agios Stefanos beach

Agios Stefanos ligt een stukje voorbij Camel beach. Het is een zand-/kiezelstrand en er worden ligbedden en parasols verhuurd. Op ongeveer 100 meter van de kust ligt het kleine eiland Kastri waarop een kleine kapel staat. Vanaf het strand is het mogelijk om hierheen te zwemmen. De kleine kapel op het eiland is meestal gesloten, maar het is zeker de moeite waard om hier even een kijkje te nemen.

Agios Theologos beach

Helemaal in het westen van Kos ligt Agios Theologos beach. Om hier te komen moet u over wat minder goed onderhouden wegen rijden. Voor mensen die even een dagje uit de drukte willen is dit een ideale plek om even tot rust te komen.
© 2016 - 2024 Mrvriend, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kos, door de zon verwendKilometerlange zandstranden en azuurblauwe zee. Veel natuur en verlaten baaien. Modern leven en antieke ooggetuigen. Kos…
De stranden van RhodosDe stranden van RhodosRhodos is één van de grootste Griekse eilanden en wordt elk jaar weer goed bezocht door toeristen uit heel Europa en van…
Het Griekse eiland ZakynthosHet Griekse eiland ZakynthosHet Griekse eiland Zakynthos is de ideale vakantiebestemming voor alle mensen die van zon, zee en strand houden. Zakynth…

Alentejo, de grootste regio van PortugalAlentejo, de grootste regio van PortugalDe landelijke en zonovergoten Alentejo, tussen de Taag en de Algarve, beslaat bijna een derde van Portugal. De uitgestre…
Malaucène - geschiedenis van een dorp bij de Mont VentouxMalaucène - geschiedenis van een dorp bij de Mont VentouxMalaucène is een dorp aan de voet van de Mont Ventoux. In het dorp is die berg overal aanwezig: in beeldmerken en op aff…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Peggychoucair, Pixabay
  • http://royalkos.nl/activiteiten/stranden
  • http://www.kos.nl/stranden-kos.htm
  • http://www.heteilandkos.nl/tigaki.htm
Mrvriend (23 artikelen)
Laatste update: 08-01-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.