Pasta met spek(blokjes)

We kennen het allemaal wel. We hebben geen tijd en moeten snel wat op tafel toveren. Je kijkt in de koelkast en ziet dat je nog wat spek hebt. Lekker, maar daar maak je geen hele maaltijd van. Dan kijk je in de kast en ziet dat je ook nog wat pasta hebt staan. Dat wordt al wat beter, maar pasta en spek, smaakt dat wel? Ja, dat kan heel goed. In dit artikel zal ik 5 recepten geven met o.a. pasta en spek. Smakelijk eten alvast!

Recepten voor pasta met spek


Spaghetti met spinazie à la creme

  • Personen: 4 personen
  • Bereidingstijd: 15 minuten

Ingredienten

  • 400 g spaghetti
  • 400 g spinazie à la creme (diepvries)
  • 300 g spekreepjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 100 g geraspte kaas
  • zout en peper

Bereiding

  1. Kook de spaghetti in water met zout beetgaar.
  2. Verwarm de spinazie in een steelpan.
  3. Pel en snipper de ui.
  4. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui hierin aan.
  5. Pers de knoflookteentjes boven de pan uit.
  6. Voeg de spekreepjes toe en bak deze mee.
  7. Giet de spaghetti af en schep de spinazie en spekreepjes erdoor.
  8. Garneer met de geraspte kaas.

Eet smakelijk!

Tagliatelle met prei

  • Personen: 4 personen
  • Bereidingstijd: 20 minuten

Ingredienten

  • 400 g tagliatelle
  • 2 preien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 g magere spekreepjes
  • 125 ml room
  • verse basilicum
  • zout en peper

Bereiding

  1. Kook de tagliatelle in lichtgezouten water beetgaar.
  2. Snij de prei in ringen en was deze en laat goed uitlekken.
  3. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de spekreepjes erin aan.
  4. Pers de knoflook boven de pan uit.
  5. Voeg de prei toe en bak deze even mee.
  6. Voeg de room toe en breng aan de kook.
  7. Laat de saus indikken.
  8. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Giet de tagliatelle af en serveer met de saus.
  10. Garneer met fijngesneden basilicum.

Eet smakelijk!

Spaghetti met doperwtjes

  • Personen: 4 personen
  • Bereidingstijd: 25 minuten

Ingredienten

  • 400 g spaghetti
  • 450 g doperwten (diepvries)
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 200 g magere spekblokjes
  • 40 g pijnboompitten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • verse basilicum
  • 60 g geraspte parmezaanse kaas
  • zout en peper

Bereiding

  1. Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook.
  3. Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui aan.
  4. Voeg na enkele minuten de knoflook toe en fruit beide goudgeel.
  5. Voeg de doperwtjes en een bodempje water aan de pan toe.
  6. Breng aan de kook en leg een deksel op de pan.
  7. Kook de doperwtjes gaar, neem de deksel van de pan en laat het vocht enigszins verdampen.
  8. Kook intussen de spaghetti beetgaar.
  9. Bak de spekblokjes in een andere pan uit.
  10. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.
  11. Rooster de pijnboompitten.
  12. Scheur de basilicum in stukken.
  13. Giet de pasta af, laat kort uitlekken en voeg bij de doperwtjes.
  14. Schep dit door elkaar.
  15. Voeg de geraspte kaas, peper en de spekblokjes al roerend toe.
  16. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de pijnboompitten en basilicum.

Dit gerecht smaakt lekker met en rosé uit Zuid-Afrika. Eet smakelijk!

Spaghetti met cherrytomaten en ontbijtspek

  • Personen: 4 personen
  • Bereidingstijd: 20 minuten

Ingredienten

  • 400 g spaghetti
  • 1 ui
  • 200 g cherrytomaatjes
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 400 g ontbijtspek
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 50 g geraspte parmezaanse kaas
  • 60g rucola
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kook de spaghetti in ruim water beetgaar.
  2. Snipper de ui fijn.
  3. Snij de tomaatjes in vieren.
  4. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui erin aan.
  5. Voeg de tomaatjes toe en bak ze gaar.
  6. Bak ondertussen ook het spek in een droge pan krokant.
  7. Giet de spaghetti af en doe terug in de pan.
  8. Schep de crème fraîche met de parmezaanse kaas door de pasta en breng op smaak met peper en zout.
  9. Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met de tomaatjes, spek en de rucola.

Eet smakelijk!

Penne carbonara

  • Personen: 4 personen
  • Bereidingstijd: 20 minuten

Ingredienten

  • 400 g penne
  • 250 g spekblokjes
  • 2 eidooiers
  • 2 dl (houdbare) slagroom
  • 100 g geraspte parmezaanse kaas
  • gehakte peterselie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kook de penne met zout in water beetgaar.
  2. Bak de spekblokjes op laag vuur uit.
  3. Roer de eidooiers los met de slagroom.
  4. Giet de penne.
  5. Meng direct de spekblokjes, het room-eimengsel, de geraspte kaas en de peterselie door de penne.
  6. Bestrooi met peper.

Eet smakelijk!
© 2009 - 2024 Martinq79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Pasta-soorten, gedroogde en verse pastaPasta-soorten, gedroogde en verse pastaEr bestaan naar het schijnt meer dan 700 verschillende pastasoorten. Veel pastasoorten hebben meerdere namen, en worden…
Pastagerechten met kipVolgens de reclame is kip een veelzijdig stukje vlees. Je kunt het braden, bakken, frituren, grillen of in de oven berei…
Blauwaderkaas, nog niet bekend genoegBlauwaderkaas, nog niet bekend genoegIn Nederland zie je nog te weinig mensen die bekend zijn met en genieten van de blauwaderkaas. Je hebt pittige en milder…

Tapas steeds populairderTapas worden steeds populairder en naast de restaurants zijn er in de winkels ook kant-en-klare Tapas pakketten te koop.…
Drie recepten voor aparte kippensoepenDrie recepten voor aparte kippensoepenEen kippensoep is altijd wel lekker op zijn tijd. Het is makkelijk te maken en heerlijk met brood erbij. Maar het kan we…
Martinq79 (62 artikelen)
Laatste update: 14-05-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.