Southsea in Porthsmouth: kuststadje met karakter

Southsea is een klein Engels stadje op 20 minuten rijden van het grotere Southampton. Dit mooie kuststadje heeft veel te bieden en is ook een ideale uitvalsbasis om de omliggende steden te bezoeken. Je kan er goedkoper logeren dan in Southampton en je vindt er een mooie kustlijn en rustige parken waar je rustig kan vertoeven zonder de drukte van een grote stad. In dit artikel vind je nog enkele leuke tips om een paar dagen in Southsea door te brengen.

Rust en stilte

In Southsea zelf kan je niet terecht voor een heel actieve vakantie. Als je daarentegen nood hebt aan rust in een leuke omgeving met een koele zeebries op de achtergrond is dit de plaats bij uitstek! Je heb er een heel uitgestrekte kust met een aangenaam kiezelstrand. Het strand is heel netjes en ook vrij rustig. Met zicht op zee een boekje lezen biedt al een bron aan ontspanning. Als je geen fan bent van kiezels zijn er heel mooie parken waar je een plaatsje in de schaduw van een boom kan zoeken met een ijsje in de hand. Ook de bankjes rond het Canoe Lake geven een leuk zicht op vissende kinderen en rustende volwassenen. Wie trouwens met kinderen komt zal veel dankbare blikken krijgen want bij Canoe Lake vind je ook een leuke speeltuin en een fontein speciaal gemaakt voor kinderen. Vergeet wel de zonnecrème en de handdoeken niet!

Winkelen en eten

Kleine zaken haal je in de lokale winkelstraat maar als je budget het toelaat kan je in Southsea ook terecht in een waar winkelparadijs. Gunwharf Quays is een outletcentrum met meer dan 85 winkels en talloze eetgelegenheden. Hier kan je terecht voor de duurdere merken zoals Clarks en Timberland aan zeer zachte prijzen. Het centrum ligt ook vlak aan de bekende Spinnaker Tower dus je kan je winkeluitstap meteen combineren met een vleugje cultuur en architectuur!
In het outletcentrum vind je ook een bioscoop en enkele goede restaurants dus je kan er ook een avondje uit van maken.
In het centrum van Southsea is de pub "The White Horse" een aanrader! Mooi terras, lekker eten en voor de mannen met Iphone ook gratis wifi.

En nu, actie!

In het centrum zelf kan je de overblijfselen van een kasteel bezoeken of als je interesse hebt in geschiedenis is het D-day museum heel boeiend. Er is ook een gratis natuurmuseum en vlindertuin maar deze zijn gratis voor een reden. Heel primitief en eerder voor kinderen maar als je tijd hebt kan je er even binnen springen. Al was het maar omdat je een halve kilometer verder kan genieten van een reuze stuk taart en thee in het leuke eethuis "The Tenth Hole".

Als je het centrum hebt gezien zijn er nog een paar leuke plekken in de omgeving die de moeite waard zijn. Vanuit het centrum kan je de ferry of de hovercraft nemen naar het gezellige "Isle of Wight". Voor de zonnekloppers vind je daar mooie zandstranden en restaurantjes om af te koelen met een hapje en een drankje. Wie meer tijd heeft kan per trein het eiland verder verkennen. Met de hovercraft ben je er op tien minuten en je hebt meteen ook op een leuk vervoersmiddel gezeten!

De literatuurliefhebbers kunnen terecht in het geboortehuis van Charles Dickens. Als je een auto hebt kan je op iets minder dan een uur het Jane Austen museum bereiken. Hier bracht de schrijfster de laatste acht jaar van haar leven door en schreef ze ook haar laatste drie boeken. Niet groot maar mooi gedaan met een leuke tuin om even in te vertoeven. Recht tegenover dit museum vind je Cassandra's House, genoemd naar de zus van de bekende schrijfster. Hier kan je terecht voor overheerlijke thee en scones.

Ah, vakantie!

Zoals je kan lezen is Southea ideaal om tot rust te komen maar is er toch wel meer te doen dan enkel zonnebaden. Ook met kinderen is dit een leuke vakantieplek. Een mooi stukje Zuid-Engeland om te ontdekken!

Lees verder

© 2010 - 2024 Slls1984, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Rochester: een klein stadje in Kent, EngelandRochester: een klein stadje in Kent, EngelandRochester is een klein stadje, gelegen aan de rivier de Medway, veel mensen wel bekend uit de geschiedenis van Michiel d…
Portsmouth, een havenstad aan de zuidkust van EngelandPortsmouth, een havenstad aan de zuidkust van EngelandPortsmouth is door veel bekende mensen uit de geschiedenis aangedaan. Charles Dickens werd geboren in Portsmouth, Arthur…
Een appartement aan de kust inrichtenEen appartement aan de kust inrichtenEen tweede verblijf of vakantie-appartement aan de kust vraagt een andere inrichting dan een huis voor permanente bewoni…
Jane Austen, negentiende eeuwse Engelse schrijfsterJane Austen, negentiende eeuwse Engelse schrijfsterZe leidde een teruggetrokken leven in het 19-eeuwse Engeland. Het was deze setting waarin Jane Austen haar beroemdste we…

Algemene informatie voor een vakantie in GriekenlandAlgemene informatie voor een vakantie in GriekenlandWanneer u op vakantie wilt naar Griekenland, is het aan te raden een aantal zaken in acht te nemen. Dit vanwege cultuurv…
Vakantie in Wallis, ZwitserlandVakantie in Wallis, ZwitserlandWallis is een kanton in het zuidwesten van Zwitserland. Dankzij hoge bergen, honderden kilometers skipistes en prachtige…
Slls1984 (37 artikelen)
Laatste update: 06-08-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.