Esmeej artikelen

Schenkbelasting: de eenmalig verhoogde vrijstelling
Wanneer je een schenking doet kan het zo zijn dat hier door de ontvanger van de schenking schenkbelasting over betaald moet worden. De belastingdienst kent bepaalde vrijstellingen, waaronder de eenmal…
Paardrijles geven aan kinderen
Paardrijles wordt meeste gegeven op maneges. Er zijn vaak speciale groepen voor kinderen die willen beginnen met paardrijden. Paardrijles geven aan kinderen vereist een andere manier van lesgeven dan…
Drugsverslaving, een sociaal probleem
Het doel van dit artikel is om te beschrijven of het drugverslavingprobleem als sociaal probleem kan worden beschouwd. Dit zal gebeuren door het probleem te toetsen aan de kenmerken van een sociaal pr…
Alleenstaande ouder, waar heb je recht op?
Als alleenstaande ouder kun je recht hebben op verschillende heffingskortingen vanuit de belastingdienst.De Heidewachtel
De Heidewachtel, ook wel Kleine Munsterlander genoemd, is een veelzijdige hond, zowel geschikt voor de jacht als voor gezinshond.
Dieren en aansprakelijkheid
Je paard trapt iemand, je kat maakt krassen op een auto, je hond eet de schoenen van de buurman op. Allemaal zaken die voor kunnen komen als je een huisdier hebt. Wie is er in zo'n geval aansprakelijk…
10 tips om te zorgen dat je kind wél naar je luistert
Iedere ouder kent het wel. Je kind rent schreeuwend door de supermarkt, en je bent de controle even kwijt. Wanneer je je kind iets wil vertellen lijkt hij niet te luisteren. In dit artikel vind je 10…
Algemene heffingskorting voor de minst verdienende partner
Iedereen die het hele jaar in Nederland woont heeft recht op de algemene heffingskorting. Of je het volledige bedrag kunt benutten is afhankelijk van je inkomen. Als je geen of een erg laag inkomen he…
Aftrekbare kosten bij aankoop van een woning
Wanneer u een woning koopt heeft dat gevolgen voor de belasting. Omdat u een eigen woning hebt moet er jaarlijks een bedrag bij u inkomen worden opgeteld, het eigen woningforfait. Daarnaast is het mog…
Hoe bezwaar maken tegen een belastingaanslag?
Wanneer je een belastingaanslag krijgt kan het zijn dat deze niet overeenkomt met je verwachtingen, of dat de aanslag gebaseerd is op foutieve gegevens. Hoe kun je dit oplossen?
Voorlopige aanslag naar aanleiding van je belastingaangifte
Wanneer je een aangifte voor de inkomstenbelasting hebt gedaan kunnen daar verschillende uitkomsten uit voortkomen. Dit kan een voorlopige aanslag zijn, maar ook bijvoorbeeld een brief dat er geen voo…
Belastingen: Resultaat uit overige werkzaamheden
Heeft u inkomen als freelancer of gastouder? Of had u andere bijverdiensten? Dan hebt u mogelijk inkomsten uit overig werk. Over die inkomsten uit overig werk moet u belasting betalen.Wat gebeurt er wanneer u uw belastingaanslag niet betaalt?
Wanneer u een belastingaanslag krijgt is het de bedoeling deze binnen de gestelde termijn te betalen. Het kan voorkomen dat dit u niet lukt, of dat de betaling aan uw aandacht is ontsnapt. Wat kunt u…Nagemaakte spullen meenemen vanuit het buitenland
Wanneer je op vakantie gaat naar het buitenland kun je in aanraking komen met verkopers van nagemaakte merkartikelen. Het kan verleidelijk zijn om deze mee te nemen naar huis, omdat de spullen goedkoo…
Fiscale gevolgen van het verhuren van uw woning
Wanneer uw oude woning te koop staat en u met dubbele maandlasten zit, is het een optie om uw oude woning tijdelijk te verhuren. Dit heeft tot voordeel dat de dubbele maandlasten wegvallen, maar het k…
Betalingsregeling voor de inkomstenbelasting
Wanneer je belasting moet betalen is het natuurlijk verstandig dit zo snel mogelijk te doen. Maar soms is het niet mogelijk om dit binnen de gestelde termijn te doen. Dan zijn er mogelijkheden om een…
Uw voorlopige aanslag wijzigen of stopzetten
Wanneer je een maandelijkse voorlopige teruggave ontvangt van de belastingdienst, of maandelijks een bedrag moet betalen, kunnen je persoonlijke omstandigheden wijzigen, waardoor de voorlopige aanslag…
Teruggaaf bijdrage zorgverzekeringswet, hoe werkt dat?
De inkomensafhankelijke bijdrage zorgverzekeringswet. Wat is dit, wie betaalt het en wat gebeurt er als er teveel betaald is?