Machans » Specials » Lijst met filmlijsten

Lijst met filmlijsten

Lijst met filmlijsten Ben je op zoek naar leuke films met een specifiek thema? Dan moet je op deze pagina zijn! Hier is van verschillende filmthema's (zombies, rijdreizen, of dystopische films) een lijst van films te zien, met per film de belangrijkste gegevens en/of een korte samenvatting. In de lijsten is per film te zien in welk jaar de film uit is gekomen, het budget en de opbrengst van de film, en de lengte (in minuten) ervan. Ook is in de meeste lijsten te zien welke IMDb-score elke film heeft.

RealD 3D films

RealD 3D films zijn films zoals Avatar en Toy Story 3. RealD is de meest gebruikte 3D technologie voor bioscoopfilms en is de laatste jaren enorm gegroeid. Er komen dan ook steeds meer en meer 3D films uit die gebruik maken van RealD. Deze opvolger van de 'rood-groen-brillen' is kwalitatief goed genoeg om de grote filmproducenten massaal over te laten stappen naar 3D. Is is daarom een lijst gemaakt van alle tot nu toe uitgekomen RealD 3D-films, en van de films die in de toekomst nog moeten uitkomen.

Zie hier de volledige lijst met RealD 3D-films

Films over honden

Voor de hondenliefhebbers onder ons is er ook een lijst gemaakt met films over honden, en films waarin honden een belangrijke rol spelen. In de lijst staan films met de meest uiteenlopende thema's; of het nu sportende honden, pratende honden, of honden met superkrachten zijn, niets is te gek voor sommige films uit deze lijst.

Zie hier de volledige lijst met films over honden

Films over pinguïns

Pinguïns zijn facinerende wezens; op het eerste gezicht lijken het schattige en onschuldige dieren, maar het zijn echte bikkels die van temperaturen rond de -70°C niet eens onder de indruk zijn. Er is daarom voor de pinguïnliefhebbers onder ons een lijst gemaakt van films die vol zitten met deze kleine zeevogels.

Zie hier de volledige lijst met pinguïnfilms

Films over dinosauriërs

Voor de fans van films als 'Jurassic Park' is een lijst gemaakt met films over dinoauriërs. De meeste mensen kunnen namelijk zelden meer dan drie films over dino's opsommen (vaak alledrie de Jurassic Park films), terwijl er tientalle films bestaan.

Zie hier de volledige lijst met films over dinosauriërs

Bron: Danhollisterduck, Flickr (CC BY-2.0)Bron: Danhollisterduck, Flickr (CC BY-2.0)

Zombie films

Er zijn veel films die over zombies gaan. Sommige gaan over een plaag van zombies, en een groep mensen die probeert in leven te blijven. Anderen gaan meer over de impact die een zombie uitbraak heeft op de wereld, en spelen zich af in de tijd ná de uitbraak, in een wereld waarin bijna iedereen een zombie is geworden. Omdat er zoveel van dit soort films zijn is er een lijst gemaakt van spannende, enge, grappige zombiefilms, samen met een paar samenvattingen van enkele films.

Zie hier de volledige lijst met zombiefilms

Films over geesten

Er zijn enorm veel films over geesten (en spoken). Hierom is deze lijst opgesplitst in twee delen; films over geesten in het algemeen en films die zich afspelen binnen een spookhuis (en niet een zoals op de kermis). Deze laatste lijst bevat trouwens de meerderheid van de films. Om de een of andere reden zoeken geesten namelijk bijna altijd een huis op, om daar de boel onveilig te maken.

Zie hier de volledige lijst met films over geesten

Films met aliens

Het thema "buitenaards leven" komt zonder twijfel het meeste voor binnen het genre sci-fi. Opvallend vaak willen de 'aliens' in films de mensheid uitroeien, of hebben ze andere sinistere plannetjes met onze planeet. Soms zijn ze natuurlijk ook vriendelijk (zoals bijvoorbeeld E.T.), maar dit is meestal niet het geval.

Zie hier de volledige lijst met films over buitenaards leven

Gangster films

Films over de maffia, gangs, of de Japanse Yakuza, ze zijn allemaal in deze lijst te vinden. Daarnaast is er behalve een lijst van maffiafilms zoals men die kent, ook een apart overzicht te zien van komische maffiafilms (zoals Analyze This). Of je nu van films houdt over ghetto's en gangsters, Chineze of Japanse criminele organisaties, of van keiharde maffia films zoals de Godfather, in deze lijst is het allemaal te vinden.

Zie hier de volledige lijst met gangster films

Films over vechtsporten

In deze lijst zijn vele vechtfilms te vinden. Ze zijn ingedeeld per sport; zo zijn er categorieën als boksen, Kungfu, Karate, Muay Thai en nog enkele anderen. Van elke film zijn enkele belangrijke gegevens te zien, zoals de duur van de film en het jaar waarin deze is uitgekomen. Verder is in bijna elke categorie ook het budget en de opbrengst van de films in de desbetreffende categorie te vinden.

Zie hier de volledige lijst met vechtfilms

Films over tijdreizen

Een ander vaak voorkomend thema is het concept tijdreizen. Het is interressant om te zien hoe deze verschillende films omgaan met de logische tegenstrijdigheden die tijdreizen met zich mee brengt. De meeste films doen hier niet moeilijk over, maar een enkeling wil nog weleens aandacht besteden aan de bekende tijdreis-paradoxen, en zet de kijker echt aan het denken. In ieder geval maakt het reizen door de tijd een heleboel aparte situaties mogelijk.

Zie hier de volledige lijst met films over tijdreizen

Dystopische films

De uitbraak van een kernoorlog of wereldwijde epidemie, de inslag van een gigantische komeet of een invasie van kwaadaardige aliens, zijn allemaal scenario's die steeds weer blijven terugkomen in films. Het komt er altijd op neer dat een of andere rampzalige gebeurtenis de wereld compleet ontregeld en de mensheid bedrijgt. Films waarin de wereld een plek is/wordt waar niemand zou willen wonen, worden dystopische films genoemd (een dystopie is het tegenovergestelde van een utopie).

Zie hier de volledige lijst met dystopische films

Films over honden

Dit is een lijst met films over honden. Hierin zijn zoveel mogelijk films opgenomen die over honden gaan, of waarin een of meer van de hoofdrolspelers een hond is. Daarnaast is van elke film de IMDb-s…
Films over tijdreizen

Films over tijdreizen

In dit artikel is een overzicht gemaakt van de films die over tijdreizen gaan. Per film is onder andere een korte beschrijving te zien. Verder is ook te zien hoeveel elke film heeft gekost, opgebracht…

Films over dinosauriërs

Dit is een lijst van wel veertig films waarin dinosauriërs voorkomen. Iedereen kent natuurlijk wel de grote kaskrakers zoals bijvoorbeeld de 'Jurassic Park' films, maar daar houdt het bij de meeste me…

Films over gangsters

In dit artikel is een overzicht te zien van verschillende soorten gangster films. Zo is er een lijst met maffia films, een lijst met films over gangs (een gang is een bende), maar ook een lijst met ko…
Films over vechtsporten

Films over vechtsporten

In dit artikel zijn films over vechtsporten te zien. De films zijn ingedeeld per sport, zo zijn er categorieën als boksen, Kungfu, Karate, Muay Thai en nog enkele anderen. Van elke film zijn enkele be…

Films over buitenaards leven

Buitenaardse wezens komen voor in vele boeken, films en televisieprogramma's in het sciencefiction-genre. De reden hiervoor is dat het idee dat er wellicht andere levensvormen bestaan in het Heelal de…

Films over zombies

Wie van films houdt met zombies is hier aan het goede adres. In dit artikel is een overzicht te zien van zombiefilms, en per film de belangrijke gegevens. Verder wordt er op een paar films nog wat die…

Films over pinguïns

In veel films spelen pinguïns een belangrijke rol. In dit artikel is een lijst te zien van films met pinguïns, met per film enkele basisgegevens, en een beknopte samenvatting of beschrijving.

Films over geesten

Geesten zijn al sinds de oudheid vaak het onderwerp van verhalen en mythen. Met de komst van de film is dit niet veranderd; vanaf het moment dat films zijn uitgevonden zijn er films over geesten. In d…

Dystopische films

Dit artikel gaat over films met een dystopisch thema. In dit artikel is een overzicht te zien van dystopische films, en per film de belangrijke gegevens.
Gepubliceerd door Machans op 26-02-2010. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties