Fuengirola, populaire badplaats aan de Costa del Sol

Ooit was Fuengirola een rustig vissersdorp maar inmiddels is het uitgegroeid tot een populaire badplaats aan de Costa del Sol. Ondanks de vele hoogbouw heeft de stad een eigen Spaanse sfeer weten te behouden en is zowel geliefd bij de jonge vakantieganger als de oudere overwinteraar.

Inhoud


Geschiedenis

Romeinen

De Romeinen hadden op het grondgebied van Fuengirola al een nederzetting met de naam Suel. De resten van een Romeinse villa in Los Boliches getuigen nog uit deze tijd.

Castillo Sohail

In opdracht van de kalief van Cordoba, Abderraman III, bouwden de Moren in de 10e eeuw een kasteel. Castillo Sohail was van groot belang bij de verdediging van de kust. In 1487 is het na een bloedige veldslag door de Katholieke Koningen ingenomen en tijdens de onafhankelijkheidsoorlog, aan het begin van de 19e eeuw, hebben Franse troepen hier nog gehuisd. Daarna heeft het kasteel lange tijd leeg gestaan en werd het een ruïne. In 1989 is het gerestaureerd en is sindsdien in gebruik als openluchttheater en worden er concerten gegeven.

Vermaak

Aquapark Mijas

Vlak buiten Fuengirola ligt het Aquapark Mijas met onder andere een wildwaterbaan, jacuzzi, zwempret voor de kleintjes en een glijbaan voor de hele familie. Geopend van mei tot en met september.

Golf

Fuengirola heeft geen eigen golfbaan maar de Mijas Golf Club ligt in de heuvels net boven Fuengirola. Het is een 18 holes golfbaan, in 1984 ontworpen door Robert Trent Jones Sr.

Haven

De haven bestaat uit twee delen:
  • De vissershaven waar het ´s ochtends en ´s avonds een drukte van belang is wanneer de vissersboten terugkeren van zee.
  • De jachthaven waar boten te huur zijn en van waar je een pleziertocht kunt maken om dolfijnen te spotten. Ook duiken, parasailing en waterskiën behoren tot de mogelijkheden.

Markt

Iedere dinsdag op het feriaterrein in Los Boliches. Op zaterdagochtend is hier een grote vlooienmarkt.

Strand

Fuengirola heeft een strand van maar liefst 7 kilometer. Evenwijdig loopt de wandelpromenade, de Paseo Maritimo, met barretjes en chirinquitos. De stranden zijn als volgt onderverdeeld:
  • Torreblanca
  • Las Gaviotas
  • Los Boliches
  • Fuengirola
  • Carvajal
  • San Francisco
  • Santa Amalia
  • El Ejido/El Castillo

Naaktstrand

Fuengirola heeft geen eigen nudistenstrand. Voor naaktrecreatie kun je terecht op het nabijgelegen strand Benalnatura in Benalmádena.

Uitgaan

In de vele bars en discotheken in het centrum van de stad kun je tot in de late (of vroege) uurtjes terecht.

Winkelen

In het centrum van de stad en in de wijk Los Boliches zijn veel winkeltjes. De echte “shopper” kan ook naar centro comercial Miramar, het grote overdekte winkelcentrum.

Zoo

Een klein, maar prachtig aangelegde dierentuin in het centrum van de stad.

Reizen

Luchthaven

De luchthaven van Málaga ligt zo´n 25 kilometer van Fuengirola. Door de recente uitbreiding van de luchthaven zijn vluchten vanuit Europa naar Málaga sterk uitgebreid. Vanuit Nederland, België en de Duitse grensstreek is er een keur aan goedkope vluchten naar Malaga.

Trein & Bus

Fuengirola heeft een trein- en busstation vanwaar je naar de luchthaven, Málaga of Torremolinos kunt reizen.

Veerboot

Vanuit de haven wordt een veerdienst met Benalmádena onderhouden.

Verblijf

Fuengirola heeft een enorme keuze aan hostals, hotels, appartementen en vakantiehuizen. Eenvoudig te vinden via google of informeren bij het reisbureau.

Campings

  • Camping Fuengirola
  • Camping Rosaleda

Eten & drinken

Langs de boulevard zijn vooral visrestaurants. Verder zijn er veel restaurants met typische spaanse gerechten maar ook veel restaurants gericht op de internationale toeristen.

Uitstapjes vanuit Fuengirola


Andere badplaatsen aan de Costa del Sol

© 2009 - 2024 Zalomeya, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Attracties voor kinderen aan de Costa del SolAttracties voor kinderen aan de Costa del SolDolfijnen spotten, huilen met wolven, fun maken in een waterpretpark of op ontdekkingstocht in grotten. De Costa del Sol…
De costa's in SpanjeDe costa's in SpanjeDe vakantieperiode is bijna aangebroken. Veel mensen zijn op zoek naar een leuke bestemming, voor de hele familie of gez…
Torremolinos, vakantieparadijs aan de Costa del SolTorremolinos is ongetwijfeld de populairste badplaats aan de Costa del Sol. Het hele jaar door is er sprake van toeristi…
Dagtrips vanuit Ronda (Zuid-Spanje)Ronda (Andalusië) is een ideale vakantiebestemming, niet alleen omdat het zo historisch is, maar je kan vanuit Ronda hee…

Córdoba, Moors verleden en Spaans temperamentWie Andalusië bezoekt, moet zeker een bezoek aan Córdoba brengen. De voormalige hoofdstad van Al-Andalus was in de 10e e…
Marbella, niet alleen voor de jetset een vakantieoordBij Marbella denk je al snel aan jetset, jaguars en juwelen. Chique hotels en golfresorts. Maar ook de “gewone” toerist…
Zalomeya (41 artikelen)
Laatste update: 15-03-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.