Opties
Soort
Sorteren
Filter op rubriek
Filter op subrubriek
Filter op infoteur

Resultaten 1 - 10 van 239 voor 'Rogge'

Zoekresultaten: Rogge

Rogge of Secale cereale

Rogge is samen met tarwe, haver en gerst, het meest bekende graan van West-Europa. Omdat het weinig gluten van goede kwaliteit bevat is het minder geschikt om brood te bakken en daardoor ook minder populair. Herborist, 29-08-2012
De geneeskracht van Rogge

De geneeskracht van Rogge

Rogge wordt veel gegeten in Europa. In Nederland kennen we roggebrood als een dikke roggesubstantie die in plakken is gesneden. In andere landen is roggebrood een brood wat veel meer lijkt op biologisch volkorenbrood. Bovendien wordt er veel roggepap… Tom008, 26-10-2012
Granen, informatie over bekende soorten

Granen, informatie over bekende soorten

Granen zijn de zaden van gecultiveerde planten. Het gebruik ervan is sinds mensenheugenis bekend. Doordat telkens de beste korrels van de oogst opnieuw zijn ingezaaid, heeft er een geleidelijke veredeling van de graansoorten plaatsgevonden. Webchef, 04-10-2006
Is roggebrood gezond?

Is roggebrood gezond?

Is roggebrood gezond? Ja, roggebrood draagt bij aan de algehele gezondheid. Roggebrood wordt natuurlijk niet voor niets gezien als de gezonde vervanger van wit brood. Roggebrood is namelijk rijk aan nuttige vezels, mineralen en vitaminen. Roggebrood… Bankdrukker, Gezonde voeding, 24-01-2015

Graansoorten en soorten bloem

Weinig kokkerellers, die graag in de keuken staan, zullen zich afvragen wat precies het verschil is tussen allerlei soorten granen en bloem. In de supermarkt staat de soortnaam gewoon op de verpakking en wordt een keuze al snel gemaakt. Maar misschie… Rickandie, Malen, 07-04-2012
Waarom eten Joden matzes (matza) tijdens Pesach (Paasfeest)?

Waarom eten Joden matzes (matza) tijdens Pesach (Paasfeest)?

Tijdens Pesach (Joods paasfeest) mogen Joden geen chameets (gerezen graanproducten) eten. Het gaat om het verbod op het gistingsproces van vijf graansoorten: tarwe, gerst, spelt, rogge en haver. Daarom moeten de Joden Matza eten. Dit zijn ongerezen b… Etsel, Jodendom - voeding, 29-12-2010

Van roggestengel tot rietje

Het is een heel normaal gebruiksvoorwerp: het rietje. Dagelijks worden er miljoenen gebruikt. Niemand die er eigenlijk bij stil staat dat het rietje ooit is uitgevonden. Je zal maar op het idee komen. Bibiana, 03-02-2010
Alternatieven voor brood

Alternatieven voor brood

In Nederland wordt veel en vaak brood gegeten: bij het ontbijt, bij de lunch, en soms ook bij het avondeten, al komen dan vaak ook de aardappelen op tafel. Maar er is meer dan de gebruikelijke boterham. Wat zijn alternatieven voor brood? Moneyq89, 10-01-2013
Glutenallergie: Wat betekent dat nou?

Glutenallergie: Wat betekent dat nou?

Bij een voedselallergie reageert het immuunsysteem extra gevoelig op bepaalde stoffen. Voorbeelden zijn allergieën voor melk, noten en weekdieren. Tegenwoordig hoor je echter ook steeds vaker over glutenallergie. Deze allergie kan voorkomen bij zowel… Moneyq89, 28-10-2012
Wat is beter, bloem of meel?

Wat is beter, bloem of meel?

Bloem of meel, beiden producten die van graan gemaakt worden. Door het malen van graan ontstaat meel of bloem. Maar wat is het verschil tussen beiden en welke is nu eigenlijk beter? Het is belangrijk om te weten hoe het verwerkingsproces in elkaar st… Bibiana, 25-07-2014